Prijava

Vaša prijava

VG Komunalac pri kraju sanacije velikih šteta na javnoj rasvjeti i semaforima diljem Velike Gorice i okolice

[]

Sanacija štete nastale nakon jakog olujnog nevremena koje je proteklog tjedna protutnjalo i kroz naš grad i okolicu još uvijek je u tijeku. Djelatnici VG Komunalca već su danima u punom pogonu, a Darko Lacković, voditelj održavanja javne rasvjete i prometne signalizacije, kojeg smo zatekli na terenu prilikom popravka semafora na raskrižju Kolareve i Gajeve ulice, kratko nam je otkrio gdje su imali najviše intervencija.

– Najveće štete je bilo u dijelu Šćitarjeva koje je znano kao Kutel, pa Drenje Šćitarjevsko i Dubranec, najviše su stradali električni vodovi, svjetiljke javne rasvjete, semafori. Mreža javne rasvjete u Dubrancu bila je prekinuta na više mjesta, gotovo cijelo mjesto je do jučer bilo u mraku, dok to nismo sanirali. U Vukovini je isto bilo kvarova, kablovi su bili na zemlji, to nam je bilo prioritetno za sanirati da ne bi došlo do veće nesreće, to smo riješili idući dan nakon nevremena. U Obrezini je isto bilo štete, drvo je palo na električni kabel, srušio i stup, to je otklonio HEP. Ljudi su bili 26 sati i bez struje, javna rasvjeta je popravljena idući dan. Svemu tome je uzrok bilo drveće koje je palo uslijed izuzetno jakih naleta vjetra. U Velikoj Gorici su stradali semafori na pet mjesta, to je uglavnom sve sanirano. Dečki su i sad na terenu, dobar dio u Drenju Šćitarjevskom imamo za riješiti, isto veći dio javne rasvjete tamo ne radi. Ne možemo odmah sve popraviti, jer i HEP treba obaviti svoje – kaže nam Lacković i dodaje kako nitko ne pamti ovako razorno nevrijeme, pa su za nove najavljene vremenske neprilike spremni, koliko je to uopće moguće.

Foto: Olujni vjetar doslovno je izbio svjetlo za pješake na semaforu na raskrižju Kolareve i Gajeve ulice stradao uslijed jakog nevremena/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Ekipe VG Komunalca saniraju štetu na semaforima od olujnog nevremena/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Olujni vjetar okrenuo je semafor na raskrižju Kolareve i Kačićeve/VG Komunalac

Foto: Sanacija štete na semaforu u Podbrežnici/VG Komunalac

Naslovna fotografija: Ekipe VG Komunalca saniraju štetu na semaforima od olujnog nevremena/G.Kiš, cityportal.hr 

Ova objava VG Komunalac pri kraju sanacije velikih šteta na javnoj rasvjeti i semaforima diljem Velike Gorice i okolice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.