Prijava

Vaša prijava

Vatreni bacači i Kvatrići brane boje Velike Gorice na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci

[]

Tisuće djece i mladih okupilo se u Rijeci na velikoj Držanoj završnici Sportskih igara mladih koja će trajati do 29. srpnja. Najveća je to sportsko-amaterska manifestacija u Europi, a na kojoj će Zagrebačka županija i Velika Gorica imati svoje predstavnike.

U graničaru našu županiju predstavljat će ekipe Tigrići i Munje iz Rugvice, Tituši Juniori i Tituši Seniori iz Zagreba, Vatreni bacači i Kvatrići iz Velike Gorice, a u atletici će se natjecati Helena Gašparović, Damjan Jagatić, Helena Golubić, Toma Golub, Matej Drenski, Veronika Šantić, Bartol Budišćak, Leoni Ćorluka, EMa Glija, Luka Živanović, Niko Novosel i Tonka Dražić.

– Cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske. Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice – ističu organizatori.

Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i 26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 m u utorak od 17 h. Natjecanja u odbojci na pijesku održat će se na terenima Kantrida 28.srpnja, a turnir u odbojci u Dvorani mladosti, održat će se 27. i 28. srpnja.

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

 

Ova objava Vatreni bacači i Kvatrići brane boje Velike Gorice na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci se prvi puta pojavila na cityportal.hr.