Prijava

Vaša prijava

Izradite novu osobnu iskaznicu u bilo kojoj policijskoj upravili ili postaji

[]

Svi građani zahtjev za izdavanje osobne iskaznice od jučer mogu podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravili ili postaji na području Hrvatske bez obzira na mjesto svog boravka ili prebivališta.

– Tako će se građanima olakšati ishođenje osobne iskaznice i izbjegavanje gužvi koje nastaju posebno u velikim policijskim upravama, jer će građani s prebivalištem na području većih policijskih uprava moći podnositi zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u okolnim policijskim postajama ili u drugim policijskim upravama – ističu iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tako će, primjerice, građanin koji ima prebivalište na području Grada Zagreba moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u Policijskoj postaji Sveti Ivan Zelina ili Policijskoj postaji Ivanić Grad.

Izrađene osobne iskaznice građani će preuzeti u policijskoj upravi ili postaji u kojoj su podnijeli zahtjev za izdavanje. Ovu pogodnost građani će moći iskoristiti 31. kolovoza 2024. godine.

Ova objava Izradite novu osobnu iskaznicu u bilo kojoj policijskoj upravili ili postaji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.