Prijava

Vaša prijava

Velikoj Gorici gotovo 90 tisuća eura za projekt ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ i ‘Solarni grad’

[]

Zamjeniku gradonačelnika Nevenu Karasu, danas su u Općini Dubravica, uručeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava za projekte ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ i ‘Velika Gorica Solarni grad – Odbrojavanje’. Riječ je o ukupnom iznosu od oko 90 tisuća eura, a koji su osigurani iz Fonda za sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Svaka sredstva koja dobijemo iz Europskih fondova znače nam dodatni poticaj i napredak. Kroz projekt Solarni grad želimo na našem području koristiti sunčevu energiju, kako radi uštede tako i zbog smanjenja zagađenja. A na 22 zgrade javne namjene poput dječjih vrtića, škola, sportske objekte…u planu je postavljanje solarnih panela – rekao je zamjenik Karas.

Nastavkom projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ osigurat će se pomoćnici u nastavi.

– Važno je istaknuti da Grad i vlastitim sredstvima financira dodatne pomoćnike. Ono što je najvažnije da pokrivamo sve potrebe i da se svako dijete koje ima potrebe, školuje uz pomoć pomoćnika. Prioritet nam je obrazovanje, osobito djece s teškoćama u razvoju koje zaslužuju da samom integracijom budu jednaka i da svi imaju jednaku priliku za obrazovanje – rekla nam je pročelnica UO za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić.

Foto: Petra Škrinjarić/Ciyportal.hr

Inače, 27 ugovora za projekte u vrijednosti 1,3 milijuna eura, predstavnicima gradova i općina s područja Zagrebačke županije uručio je ministar Šime Erlić.

– Naš je cilj da podignemo kvalitetu života u tim ruralnim područjima. Vidimo kako se ova županija razvija i sve više ljudi doseljava iz velikih gradova. Sve su ovo projekti malih vrijednosti. Međutim, pokazalo se godinama putem ovih programa, specifičnih za općine, da su ovo vrlo zanimljivi, atraktivni i biti projekti jer omogućavaju da se rješavaju neke stvari od vitalne važnosti unutar gradova i općina – naglasio je Erlić.

Ova objava Velikoj Gorici gotovo 90 tisuća eura za projekt ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ i ‘Solarni grad’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.