Prijava

Vaša prijava

Kućna pomoćnica ‘opelješila’ obitelj kod koje je radila za više od 100 tisuća eura

[]

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom koja je ukrala obiteljsku ušteđevinu u stanu u kojem je svakodnevno obavljala kućanske poslove. Kazneno je prijavljen i njen 56-godišnji partner u zločinu, koji joj je pomagao u skrivanju ukupno ukradenih 112.100,00 eura. No, zločinački par nije stigao potrošiti novac, jer je veći dio ukradenog policija pronašla u pretrazi njihovog doma.

– Naime, 51-godišnjakinja je svakodnevno, duže od godinu dana, obavljala kućanske poslove u Zagrebu, u Ulici Frana Vrbanića, za oštećenog 49-godišnjaka i  61-godišnjaka, gdje je, u zasad neutvrđeno vrijeme, otuđila više koverti s novcem. Nakon toga je novac odnijela na adresu stanovanja, gdje je zajedno s 56-godišnjakom, koji joj je, unatoč saznanju da novci potječu od počinjenja kaznenog djela, pomogao u skrivanju ukradenih ukupno 112.100,00 eura. Nadalje, 56-godišnjak je 2.000 eura položio na svoj bankovni račun, a oboje osumnjičenih su gotovo 5.000 eura potrošili na kupnju osobnih stvari. Provedenom pretragom, u utorak 25. srpnja, policijski službenici su pronašli ostatak otuđenog novčanog iznosa, koji je bio pakiran u više koverti te sakriven u stanu 56-godišnjaka – izvijestila je zagrebačka policija.

Zbog sumnje u počinjenje opisanih kaznenih djela, protiv 51-godišnjakinje i 56-godišnjaka policijski službenici su podnijeli Kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/pixabay.com

Ova objava Kućna pomoćnica ‘opelješila’ obitelj kod koje je radila za više od 100 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.