Prijava

Vaša prijava

Nakon završetka štrajka s velikogoričkog Općinskog suda doznajemo kad se kreće s radom u punom kapacitetu

[]

Nakon prihvaćanja prijedloga Vlade RH o dodatnom povećanju plaća u pravosudnom sustavu, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, Iva Šušković, i ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, potpisali su sporazum kojim je ugovoren dodatak na plaću u iznosu 12 posto, čime je završen dvomjesečni štrajk.

– Nakon potpisivanja sporazuma sud nastavlja s radom u punom kapacitetu. Sud je i do sada radio, no u nužnim predmetima, gdje je procijenjeno da bi nastala šteta za stranke, konkretno u kaznenom kod istražnih zatvora i dio obiteljskih predmeta, no sve ostalo poput razvoda i drugih predmeta od idućeg tjedna bi trebali početi s radom. Međutim u ovom trenutku ne znamo koliko ima podnesaka koji još nisu zaprimljeni, a i vrijeme je godišnjih odmora, no krenut će se. To ne znači da će se neke stvari odmah uspjeti riješiti, prvo treba vidjeti koliki su zaostaci – rekao nam je glasnogovornik Općinskog suda, Ivan Turčić.

 

Ova objava Nakon završetka štrajka s velikogoričkog Općinskog suda doznajemo kad se kreće s radom u punom kapacitetu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.