Prijava

Vaša prijava

Evo što kažu prometna i vremenska vikend prognoza

[]

Očekuje se pojačan promet, te su mogući zastoji i vožnja u koloni na autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju te u trajektnim lukama i pristaništima, prometna je prognoza ovog petka iz HAK-a.
Što se vremenske prognoze tiče, do kraja dana ostaje pretežno sunčano uz maksimalnih 30 Celzijusa, a gotovo identično vrijeme očekuje nas i u subotu, s time da bi Celzijusi mogli rasti do 32 stupnja. U nedjelju nas ipak očekuje nešto drugačije vrijeme.
– Očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom ili pljuskovima i grmljavinom. Kasno poslijepodne i navečer više suhog vremena. Vjetar slab, prolazno umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 17 do 20°C, a najviša dnevna od 24 do 27°C – kaže prognostičar Kristijan Božarov.

IZ DHMZ-a za subotu popodne prognoziraju i poneki pljusak koji je moguć ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Istre. Ako ćete u nedjelju biti u Dalmaciji znajte kako vas tamo očekuje uglavnom suho i sunčano vrijeme. Početkom tjedna lokalno uz jači razvoj oblaka postoji mogućnost za pokoji pljusak, ponajprije u zapadnijim predjelima unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u nedjelju u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu u noći na ponedjeljak i bura, posebice podno Velebita jaka s olujnim udarima. Dnevna temperatura na kopnu u postupnom padu, a na moru bez znatnije promjene.

 

DHMZ

Ova objava Evo što kažu prometna i vremenska vikend prognoza se prvi puta pojavila na cityportal.hr.