Prijava

Vaša prijava

Izbornik Zlatko Dalić svjedočio vjeru na 34. Mladifestu u Međugorju

[]

Međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest, koji se po 34.put održava u Međugorju, od 26. do 30.srpnja,  okupio je vjernike iz 71 zemlje, a najviše mladih, uz domaće iz Bosne i Hercegovine, pristiglo je iz Hrvatske, Italije, Meksika, Poljske, Slovenije, Slovačke, Južne Koreje, Španjolske, Ukrajine, Urugvaja i SAD-a.

Ovogodišnji festival mladih vjernika održava se pod geslom “Evo majke moje i braće moje!”, a na tom mjestu molitve, meditacije, susreta, mogu se čuti i brojna svjedočanstva vjere. Pred desecima tisuća okupljenih u petak, 28. srpnja o tome je govorio i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

– Puno puta sam bez straha i bojazni rekao da sam vjernik, katolik i da za sve što sam napravio u životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Zato se nemojte bojati svjedočiti svoju vjeru, jer Bog je tu. Kad god dođete pred neku prepreku, pred zid, Bog je tu i neće nas ostaviti – poručio je mladima na početku svoga svjedočanstva Zlatko Dalić, javlja Radio MIR Međugorje.

Foto: 34.Međunarodni festival mladih Međugorje – Mladifest/ Radio MIR Međugorje

Govorio je o svom odrastanju u rodnom Livnu uz samostan na Gorici naglašavajući kako su mu prvi susjedi bili franjevci.

– Majka mi je usadila vjeru i ponio sam je od kuće kada sam otišao kao 16-godišnjak sa svojim ambicijama da nešto u životu napravim. Imao sam cilj da se vratim kao pobjednik i to sam ostvario 2018. godine kada sam u Livno došao kao viceprvak svijeta. Sve je to lijepo i sjajno, ali je moj put bio pun izazova, zahtjeva, iskušenja. Uspio sam nešto postići u životu. Iskreno nisam očekivao da ću napraviti ovako velike stvari, velike rezultate, ali Bog mi je dao šansu da napravim taj uspjeh i zato je moja poruka mladim ljudima: Nikada nemojte odustati, svaka se prepreka da riješiti. Morate vjerovati, morate imati svoj cilj u životu i tome težiti. Ne odustajte. Uvijek postoji nada – poručio je Dalić desecima tisuća okupljnih na ovoj duhovnoj obnovi u Međugorju, javlja Radio MIR Međugorje.

 

Naslovna fotografija: Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na 34. Mladifestu u Međugorju/Radio MIR Međugorje

Ova objava Izbornik Zlatko Dalić svjedočio vjeru na 34. Mladifestu u Međugorju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.