Prijava

Vaša prijava

Sjećanje na heroja Domovinskog rata Damira Črnka – pridružite se obilježavanju tužne obljetnice

[]

Mjesni odbor Kuče i Udruga veterana Domovinskog rata Velika Gorica – Klub ‘Damir Črnko’, Kuče pozivaju sve članove udruge, branitelje i mještane da u utorak, 1. kolovoza s početkom u 10 sati odaju počast poginulom branitelju Damiru Črnku kod spomenika u Parku hrvatskih branitelja u Kučama.
Črnko je poginuo prvog dana mjeseca kolovoza 1992.godine u borbama u Bosanskoj Posavini, u dobi od samo 30 godina.
Od rođenja je živio u selu Kuče gdje pohađa prva četiri razreda Osnovne škole, a slijedeće četiri u susjednom selu Vukovina. Jako je volio glazbu, ponajviše harmoniku koju je svirao od pete godine. U Turopolju, pa i šire, mnogi i danas pamte Damira i njegovu harmoniku. Nastupao je i u folklornom društvu ‘Seljačka sloga’  iz Buševca. Godine 1984. se oženio i dobio kćer Marinu. Kao tehničar na održavanju elektroopreme i pisaćih strojeva radio je u Centru usmjerenog obrazovanja “Vladimir Bakarić” u Velikoj Gorici. 

Školovanje koje je započeo na Višoj tehničkoj školi prekida početkom Domovinskog rata. U listopadu 1991. pristupa 153. velikogoričkoj brigadi s kojom odlazi na pokupsko, te dubrovačko ratište.
Izbijanjem rata u Bosni i Hercegovini odlazi pomoći obranu Bosanske Posavine kao dio TG-153. Ondje i pogiba 1. kolovoza zajedno s Arminom Abazovićem, Mladenom Starešinom, Nikolom Radulovićem i Zoranom Točakovićem. U Damirovom mjestu Kuče podignuto je spomen obilježje u sjećanje na njega‘, zapisao je Borna Marinić u Monografiji 153.brigade HV-a.

Ova objava Sjećanje na heroja Domovinskog rata Damira Črnka – pridružite se obilježavanju tužne obljetnice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.