Prijava

Vaša prijava

Kod Zaprešića ‘pao’ 20-godišnji krijumčar migranata, u auto natrpao njih 10, dvojicu smjestio u gepek

[]

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ u pokušaju, doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke. Sumnja se kako je mladić iz koristoljublja, za unaprijed dogovorenu, neutvrđenu, novčanu naknadu, u namjeri prijevoza i u cilju omogućavanja kretanja boravka na teritoriju RH i daljnjeg odlaska u Republiku Sloveniju, preuzeo kao putnike u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka deset stranih državljana, od kojih je dvoje smjestio u prtljažni prostor. Cilj osumnjičenoga je bio strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, međutim u njegovom naumu spriječili su ga policijski službenici.

– Naime, u subotu 29. srpnja oko 13 sati na naplatnoj postaji Zaprešić, od strane policijskih službenika Ravnateljstva policije je zaustavljen, da bi nakon toga naglo s vozilom ubrzao, isključio se s autoceste i nastavio se kretati državnom cestom u smjeru Republike Slovenije. Nedugo potom, osumnjičeni 20-godišnjak je izašao iz vozila i pokušao se udaljiti, a u čemu su ga spriječili i uhitili policijski službenici. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 20-godišnji državljanin Crne Gore je predan pritvorskom nadzorniku, dok je Posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestila je zagrebačka policija.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna – migranti/ Sujeeth Potla, unsplash.com

Ova objava Kod Zaprešića ‘pao’ 20-godišnji krijumčar migranata, u auto natrpao njih 10, dvojicu smjestio u gepek se prvi puta pojavila na cityportal.hr.