Prijava

Vaša prijava

DHMZ izdao narančasto upozorenje za zagrebačku regiju od 18 sati do ponoći

[]

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda stiže upozorenje zbog mogućnosti jačeg grmljavinskog nevremena, koja može prouzročiti veliku štetu. Ujedno je za zagrebačku i karlovačku regiju izdano i narančasto upozorenje i to za period od 18 sati do ponoći.
– Moguća su oštećenja na imovini, te na drveću, a lokalno su moguće i bujične poplave, ponajprije uz granicu sa Slovenijom, te olujni udari vjetra i tuča. Mogući su i prekidi u aktivnostima na otvorenom, te u prometu – objavili su.
Do kraja dana očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, moguće i jače izražene, osobito navečer. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u okolnom goru i jak, navečer će naglo okrenuti na prolazno jak sjeverni, lokalno uz olujne udare, najavljuju iz DHMZ-a.
– Uz više oblaka u noći i rano ujutro u srijedu još lokalno na širem području Zagreba malo kiše. Zatim kidanje naoblake uz sve više sunčana vremena. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 15 do 17, najviša dnevna oko 27  Celzijusa – prognoza je za srijedu.
Naslovna fotografija: Ilustrativna/G.Kiš, cityportal.hr

Ova objava DHMZ izdao narančasto upozorenje za zagrebačku regiju od 18 sati do ponoći se prvi puta pojavila na cityportal.hr.