Prijava

Vaša prijava

FOTO Američki studoši agronomije oduševljeni turopoljskim suvenirima i posjetom Etno naselju Novo Čiče

[]

Grupa studenata i profesora sa sveučilišta College of Agriculture and Life Sciences Leadership Institute iz Floride u sklopu studijskog programa o menadžmentu u agrikulturi i održivom razvoju posjetili su Etno naselje Novo Čiče, gdje im je prezentirano kako se živjelo ovdje dok su naše bake i djedovi bili mladi. Studenti svake godine imaju jedno studijsko putovanje, a ove godine odabrali su Hrvatsku. Članovi KUD-a Čiče Novo Čiče goste su upoznali s bogatom kulturnom baštinom Turopolja i Zagrebačke županije, a na druženju sa studentima bila je i direktorica goričke Turističke zajednice, Maja Toth.

– Želja gostiju bila je da im se prezentira postupak sjetve i prerade lana te snovanje i tkanje na tkalačkom stanu. Poseban interes gosti su iskazali za turopoljskim suvenirima. Posjet je realiziran preko agencije Recider projekt Zagreb sa kojom članovi KUD-a Čiče Novo Čiče imaju dobru suradnju – javio nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče iz Novog Čiča.

 

Naslovna i fotografije iz članka:KUD Čiče, N.Čiče

 

Ova objava FOTO Američki studoši agronomije oduševljeni turopoljskim suvenirima i posjetom Etno naselju Novo Čiče se prvi puta pojavila na cityportal.hr.