Prijava

Vaša prijava

Šalju se dodatne snage na goričko područje, gradonačelnik Ačkar situaciju ocjenjuje zadovoljavajućom

[]

Visoki vodostaji zbog vrhunca drugog vodenog vala iz Slovenije potrajat će na širem zagrebačkom području iduća 24 sata, a na snazi su i dalje redovne mjere obrane od poplava. Provode se i određene intervencije na stabilnosti nasipa.

‘Od nedjelje ćemo dodatno morati biti oprezni na području Rugvice i na velikogoričkom području, obzirom na to da znamo da je 2010. godine pri ovim vodostajima došlo je do popuštanja nasipa. Iz tog ćemo razloga više snaga usmjeriti prema tom području’, rekao je u subotu navečer šef Hrvatskih voda, Zoran Đuroković za danas.hr.

Foto: Oteretni kanal Kuče/Čička Poljana, nedjelja, 6.8./ Kristijan Kos

Istaknuo je kako je dobra vijest što vodostaji rijeke Kupe nisu veliki. Kako smo ranije pisali, u subotu navečer krenulo se u sanaciju sifona kod Čičke Poljane, zbog curenja vode iz oteretnog kanala u Odru.

Na terenu je sinoć bio i velikogorički gradonačelnik, koji je obišao punktove na oteretnom kanalu Sava-Odra.

– Trenutna situacija na širem području našeg grada je zadovoljavajuća, dežurne službe su na terenu cijelu noć. Prema prognozama iz Hrvatskih voda razina vodostaja bi tijekom noći trebali početi opadati. Veliko hvala svim našim vatrogascima, policajcima, Civilnoj zaštiti, dobrovoljcima. Svima koji su ovih dana na prvoj crti obrane Velike Gorice i Turopolja od mogućih poplava. Možemo biti ponosni! – objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar na svojoj FB stranici.

 

Naslovna fotografija: Oteretni kanal Kuče/Čička Poljana, nedjelja, 6.08.2023./ Kristijan Kos

Ova objava Šalju se dodatne snage na goričko područje, gradonačelnik Ačkar situaciju ocjenjuje zadovoljavajućom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.