Prijava

Vaša prijava

Jake snage interventnih timova spasile dvojicu avanturista iz oteretnog kanala Sava-Odra

[]

U nedjelju u 6 sati ujutro uspješno je završena akcija potrage i spašavanja dva muškarca iz oteretnog kanala Sava-Odra, objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a. Unatoč brojnim upozorenjima, dvije osobe upustile su se u vožnju automobilom kroz vodu koja je nadirala oteretnim kanalom Sava – Odra na samom izlazu u Odransko Polje.
– U akciji potrage i spašavanja sudjelovali su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i Split Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a s devetoro pripadnika, čamcem i dronom, te pripadnici Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb s dva člana i čamcem, dok je koordinator akcije bio voditelj Županijskog centra 112 Zagreb. Spašene osobe su neozlijeđene, te nisu trebale medicinsku pomoć. I ovim putem pozivamo građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje u područjima koja su ugrožena poplavama, da ne ulaze u vodu i poštuju izdana upozorenja i znakove zabrane – objavili su iz Ravnateljstva.
Naslovna i fotografija u članku: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Ova objava Jake snage interventnih timova spasile dvojicu avanturista iz oteretnog kanala Sava-Odra se prvi puta pojavila na cityportal.hr.