Prijava

Vaša prijava

FOTO Članovi Oldtimer kluba Turopolje na sasvim posebnoj turneji

[]

Članice i članovi Oldtimer kluba Turopolje subotu su proveli na jednoj sasvim posebnoj turneji. Tradicija je to koju provode svake godine povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a ni loše vrijeme nije ih nimalo omelo.

– Svake godine obilazimo memorijalna mjesta i masovne grobnice stradalih u Domovinskom ratu. Na taj način kao klub sudjelujemo u obilježavanju tih velikih dana. Ove godine na redu je bilo petrinjsko područje, područje Banovine. Išli smo s naših 15-tak vojnih terenskih vozila, koja su sad sva stara više od 30 godina i sva su bila korištena u Domovinskom ratu – rekao nam je Vladimir Štarkelj, predsjednik OTK Turopolje.

Svijeće na spomen poginulih branitelja i civila zapalili su kod spomenika Slomljene golubice u Petrinji, kod  spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u Taborištu, odali su počast žrtvama Kostrića, posjetili su i spomenik Gordanu Ledereru, snimatelju Hrvatske televizije, na brdu Čukur, pokraj Hrvatske Kostajnice, a ovu posebnu turneju završili su obilaskom i odavanjem počasti poginulim braniteljima kod spomen-obilježja u Strugi Banskoj.

 

Naslovna i fotografije u članku: OTK Turopolje

 

Ova objava FOTO Članovi Oldtimer kluba Turopolje na sasvim posebnoj turneji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.