Prijava

Vaša prijava

Počela dugoočekivana sanacija šahtova i uništenih kanalizacijskih cijevi u Kučama

[]

Tjedan je započeo radovima i u Kučama. U planu je zamjena svih šahtova u Ulici Franje Lučića, kao i uništenih kanalizacijskih cijevi, a sanacija stiže i u Ulicu Pucekovići – mještanima je ove dobre vijesti koje su dugo čekali javio Mjesni odbor Kuče. Također mole sve vozače da vožnju kroz mjesto prilagode radovima, a mještane da pronađu nove lokacije za parking, sukladno dinamici radova.
– Od danas je krenula zamjena postojećih šahtova i kanalizacijskih cijevi, koje su tijekom godina propale u Ulici Franje Lučića. Prvo dostava šahtova, a onda i radovi. Mještanima poručujemo da na vrijeme pronađu alternativne puteve kako ne bi upali u frku, a i stanovnici Lučićeve trebaju naći alternativna mjesta za parkiranje, jer postoji velika vjerojatnost da neće moći u svoja dvorišta kako će se radovi primicati kojem kućanstvu – objavljeno je i na FB stranici Mještani za mještane.

Foto: Zamjena svih šahtova i uništenih kanalizacijskih cijevi u Kučama/7.08.2023.

Iako su šahtovi i cijevi za kanalizaciju postavljeni još 2009./2010.godine, u prvom projektu  Aglomeracije VG, zbog loše izvedbe bila je nužna sanacija. Aktualni radovi se izvode kao dio novog projekta Aglomeracije ovog dijela Turopolja, a i model financiranja je potpuno drugačiji, jer projekt u gotovo 70-postotnom iznosu sufinancira EU.

Foto: Sanacija kreće u Ul.Franje Lučića i nastavlja se u Ulici Puceković

 

Naslovna i fotografije u članku: FB Mještani za mještane, Kuče

Ova objava Počela dugoočekivana sanacija šahtova i uništenih kanalizacijskih cijevi u Kučama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.