Prijava

Vaša prijava

Četiri od pet obrtnika podiglo cijene usluga, što mislite koji najviše?

[]

Koliko su se povećale cijene pojedinih usluga za dom i posao te što po tom pitanju planiraju obrtnici u bliskoj budućnosti? U istraživanju je sudjelovalo 534 obrtnika i poduzetnika, a proveo ga je tijekom mjeseca srpnja Trebam.hr, specijalizirani portal za odabir lokalnih izvođača u Hrvatskoj.

Glavni su zaključci kako je četiri od pet obrtnika u godinu dana povećalo cijene, a najviše keramičari, fasaderi, električari, te usluge cateringa. Najmanje su poskupjele knjigovodstvene usluge i usluge čišćenja. Cijene su podigli praktički svi izvođači adaptacija kupaonice i krovopokrivači koji su sudjelovali u istraživanju, te devet od deset građevinara, keramičara, montera klima uređaja, stolara i tvrtki za adaptaciju stana.

Cijene svojih usluga najviše su podigli izvođači adaptacije kupaonica (četvrtina za više od 30 posto) i stana (skoro polovica za više od 20 posto), te keramičari (četvrtina za više od 30 posto).

Situacija za krajnjeg korisnika usluga neće se poboljšati, jer istraživanje portala pokazuje kako 44 posto ispitanih obrtnika planira povećati cijene i u narednim mjesecima. Među njima, najviše krovopokrivača i poduzeća za adaptaciju stana (sedam od deset). Slijede knauferi, građevinari i geodeti (šest od deset). Većina od njih planira povećati cijene za do 10 posto.

Detaljne rezultate istraživanja, kao i korisne savjete potražite OVDJE.

 

Naslovna fotografija: G.Kiš/Cityportal.hr

Ova objava Četiri od pet obrtnika podiglo cijene usluga, što mislite koji najviše? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.