Prijava

Vaša prijava

OSS Buševec uoči puta u ‘raj na zemlji’, kažu: ‘Azori, stižemo!’

[]

Članovi plesne i tamburaške A grupe Ogranka seljačke sloge iz Buševca vrijedno se spremaju za 37. Međunarodni festival folklora FOLK AZORES, koji se održava od 13.do 20.kolovoza na  vulkanskom otoku Terceira, u središnjem dijelu Azora, jedne od dvije autonomne regije Portugala.

Tamo će predstavljati, ne samo svoj domaći kraj, nego i Hrvatsku pjesmom, plesom, svirkom, nošnjama, običajima, suvenirima i promo materijalima, te zabavnim igrama.

– Organizatori su nas izabrali kao jedno od najkvalitetnijih društava u Hrvatskoj da zajedno sa grupama iz Francuske, Češke, Srbije, Austrije, Turske, Latvije, Bolivije, Čilea, Andore, Španjolske, Meksika i Ekvadora, prezentiramo domaćinima i njihovim gostima svaki svoju kulturu i običaje. OSS Buševec će se na ovoj turneji predstaviti pjesmama i plesovima Turopolja, Prigorja, Međimurja i Podravine, te sa svjetovnim i crkvenim pjesmama i tamburaškim intermezzima – doznajemo od Nenada Rožića, predsjednik OSS Buševec.

Foto: Ogranak seljačke sloge Buševec predstavlja Hrvatsku na 37.Međunarodnom festivalu folklora FOLK AZORES/OSS Buševec

Na put prema prekrasnom otočju, koje počesto zovu i ‘raj na zemlji’, a smješteno je  nasred  Atlantskog oceana, Buševčani kreću kreću u subotu, 12.kolovoza u sitne jutarnje sate, a nakon nastupa i promocije Lijepe naše, ostat će još koji dan, pa se u svoje Turopolje vraćaju 23.kolovoza.

– Veselimo se novoj avanturi, ide naših 30 članova, a posjetit ćemo i glavni grad Portugala, Lisabon, kako bismo se upoznali s kulturnim i drugim zanimljivostima.  Sve koje zanimaju naši nastupi i taj predivan krajolik mogu pratiti FB stranicu Ogranka seljačke sloge Buševec – kaže Rožić.

Na kraju poziva sve koji žele korisno provoditi svoje vrijeme, čuvati kulturu i baštinu našeg naroda, putovati svijetom i prenositi ju drugim narodima, zabavljati se sa svojim prijateljima,  upoznavati nove ljudi i nove kulture, da se učlane u bilo koje kulturno umjetničko društvo i pridruže se toj velikoj obitelji.

– Jer kako kaže jedna interesantna poslovica ‘Opanak putuje svijetom, a štikla ostaje doma’! – poručuju folkloraši iz Buševca.

Foto: Ogranak seljačke sloge Buševec predstavlja Hrvatsku na 37.Međunarodnom festivalu folklora FOLK AZORES/OSS Buševec

Ova objava OSS Buševec uoči puta u ‘raj na zemlji’, kažu: ‘Azori, stižemo!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.