Prijava

Vaša prijava

Nakon Hamada, stigao Hameed! Novi švedski Iračanin stigao u Goricu

[]

Za koji dan navršit će se četiri godine otkad je HNK Gorica u svoje redove dovela prvog Iračanina u klupskoj povijesti. Jiloan Hamad došao je kao “kapitalac”, kao igrač s belgijskim Standardom i njemačkim Hoffenheimom u svom nogometnom životopisu, sa Švedskom kao zemljom u kojoj je igrački odgojen. I ostavio je dobar dojam, iako možda ne potpuno u skladu s najavama, ali Hami je dao svoje na terenu, a izvan njega bio je – sjajan. Jedan od boljih likova koji je prošao kroz prvoligašku Goricu u ovih zadnjih pet i nešto godina…

Četiri kolovoza kasnije, u Goricu je opet došao jedan Iračanin. Opet ofenzivac, primarno lijevo krilo, opet sa Švedskom kao zemljom odrastanja, ali i sa znatno siromašnijim CV-jem. I, realno, s puno manjim očekivanjima. Abdullah Talal Hameed ima 27 godina, a stigao je iz mađarskog ZTE-a.

– Ne poznajem Hamada osobno, ali znam da je igrao ovdje. U Švedskoj je on veliko ime, igrao je za velike švedske klubove, prošao i jake europske lige, a igra i za iračku reprezentaciju. Znam sve o njemu – kazao je Hamadov nasljednik Hameed.

Za Goricu je potpisao na jednu godinu, do ljeta 2024.

– Jako sam sretan što je konačno sve gotovo, iznimno sam motiviran i veselim se svemu što nas čeka. U Mađarskoj nije ispalo idealno, bio sam ozlijeđen, imao sam dosta problema i nije ispalo kako sam se nadao i očekivao. Međutim, to je život. Nekad nudi uspone, nekad padove. No sad je sve to iza mene i spreman sam za ono što nas čeka – kazao je Hamadov nasljednik Hameed.

Nije u Hrvatsku “pao s Marsa”, daleko od toga.

– Bio sam ranije u Hrvatskoj, u Crikvenici, Splitu, nekoliko puta u Zagrebu… Odmah sam shvatio da je Hrvatska jako lijepa zemlja, mislim da je već sad prilično dobro poznajem – kaže Abdullah, koji je u ranijoj fazi karijere igrao i u još jednoj susjednoj zemlji.

– Bio sam u Taboru iz Sežane, u Sloveniji, i pratio sam već tad hrvatsku ligu, budući da sam igrao s nekim igračima koji su bili na posudbi iz splitskog Hajduka. Bilo je to dobro iskustvo za mene, ali sad se radujem prilici da igram nogomet u Hrvatskoj, mislim da će mi odgovarati još bolje. Znam puno toga u hrvatskoj ligi, znam da se ovdje igra jako dobar nogomet, tehnički vrlo kvalitetan, a to je ono što mi odgovara.

Hameed se u Švedsku doselio kao dijete, nogomet je počeo igrati u akademiji Mjällbyja, promijenio još nekoliko švedskih klubova, nogometnu sreću tražio je i u Austriji, u nekoliko mađarskih klubova, a bio je i u domovini, u iračkoj prvoj ligi.

– Naravno da mi je želja pomoći momčadi Gorice na najbolji mogući način, dobiti što više utakmica, ali imam i osobni cilj. Želim se izboriti za mjesto u reprezentaciji i to mi je velika motivacija – zaključio je Hameed, koji će u Gorici nositi dres s brojem 99.

Posljednji s tim brojem bio je Cherif Ndiaye, bude li barem približno uspješan, ovo će biti dobar posao za Goricu…

Ova objava Nakon Hamada, stigao Hameed! Novi švedski Iračanin stigao u Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.