Prijava

Vaša prijava

Vikend akcija: Policija u lovu na ‘ubojice u prometu’ – brzinu, alkohol i droge

[]

Nadolazećeg vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provodit će se već tradicionalna akcija pojačanog nadzora na prometnicama. Od petka, 11. do ponedjeljka 14. kolovoza, policija će provesti akcije ‘Alkohol i droge’ i ‘Brzina’, s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece i ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – najavili su iz PUZ-a.

Foto: arhiva/8.07.2023.,prometna nesreća na Plesu, uzrok – brzina/GČ Pleso

Iz goričke policije su nas izvijestili o rezultatima ciljane akciju nadzora brzine kretanja vozila, koja je provedena istovremeno s akcijama ROADPOL-a Europske unije. Tijekom osmosatnog nadzora u poslijepodnevnim i večernjim satima u srijedu je na području Velike Gorice, 14 vozača izvan naselja i njih 11 u naselju, kažnjeno zbog prekršaja nepropisne brzine.

Za vrijeme provođenja akcije utvrđena su i dva ostala prekršaja po prometu, što je ukupnu brojku utvrđenih prekršaja u samo jednoj smjeni goričke policije povisilo na njih 27.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/P.Škrinjarić/ Cityportal.hr

 

Ova objava Vikend akcija: Policija u lovu na ‘ubojice u prometu’ – brzinu, alkohol i droge se prvi puta pojavila na cityportal.hr.