Prijava

Vaša prijava

Hvala svima, Lovre se vratio kući! Nakon višesatne potrage nađen nestašni haski iz Kurilovca, vlasnik Tomislav udomio ga iz azila

[]

Nestanak kućnog ljubimca izuzetno je stresna situacija, pa brojni među nama mogu shvatiti što je od jutros proživljavao naš sugrađanin, Tomislav Novosel. Satima je diljem Gorice, ali i okolice tragao za svojim dvogodišnjim psom, haskijem koji se odaziva na ime Lovre, a putem društvenih mreža pozvao je i sugrađane u pomoć. Ubrzo su stigle najbolje vijesti – Lovre je pronađen!

– Došao je jednoj gospođi u Kobilić u dvorište, pa ga je zadržala i javila mi lokaciju. Puno ljudi me zvalo da su ga viđali, pa im ovim putem svima zahvaljujem od srca! – rekao nam je Tomislav.

No, nije ovo prvi put mladom haskiju da pobjegne u nepoznato. Krajem srpnja Lovre se šetao centrom Gorice, a gospođa koja ga je našla, odvela ga je u veterinarsku stanicu i tako je prvi put vraćen u svoj novi dom koji je mu je pružila obitelj Novosel. Naime, ovaj je dvogodišnjak udomljen iz azila.

– Udomio sam ga prije dva mjeseca iz osječkog azila, čipiran je, cijepljen, dobroćudan. U Osijeku su ga našli na cesti, očito je i prijašnjem vlasniku bježao, pa je odustao od njega. To kod mene neće biti slučaj, ne bi ga satima i danas tražio da planiram odustati od njega. Ma, Lovre je član obitelj,i kao i dijete – kaže.

Naš je sugovornik itekako spreman i na nove avanture svog kućnog ljubimca, jer, kaže, to je takva pasmina.

– Teško ili nikako se to ne može spriječiti, to je haski i takva je pasmina. Ili prokopa, ili preskoči, nađe načina. Bez obzira što ga svakodnevno šećemo, ima vrhunsku hranu, pušten je na ogromnom dvorištu, nije da mu fali prostora. Ali ako malo proguglate haskije,bit će vam jasno. Udomio sam ga, jer sam mislio da je zlostavljan, ali pas je savršeno i dresiran i sređen, ali očito je prijašnjem vlasniku dozlogrdilo bježanje – zaključuje Tomislav Novosel.

Ova objava Hvala svima, Lovre se vratio kući! Nakon višesatne potrage nađen nestašni haski iz Kurilovca, vlasnik Tomislav udomio ga iz azila se prvi puta pojavila na cityportal.hr.