Prijava

Vaša prijava

Zašto su brojne države održavanje svojih kanadera i Pilatusa prepustile upravo ZTC-u?

[]

Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) iz Velike Gorice prepoznat je u međunarodnom okruženju, izvijestili su iz tog servisnog centra za održavanje vojnih i civilnih zrakoplova, te helikoptera. Završili su radove na pet Air Tractora (protupožarnih i poljoprivrednih zrakoplova) iz Španjolske i Sjeverne Makedonije, te tri Pilatusa PC-9 iz Slovenije (zrakoplovi namijenjeni za obuku vojnih pilota). 

– Kvaliteta rada Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Velika Gorica prepoznata je i priznata  van granica Hrvatske. Potvrđuje to suradnja s poslovnim partnerima iz Kraljevine Španjolske, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore koji su održavanje svojih zrakoplova povjerili ZTC-u – priopćeno je odjela za Odnose s javnošću.

Foto: Air Tractor Rep. Sjeverne Makedonije servisira se u Velikoj Gorici /ZTC

Uz zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, inženjeri i zrakoplovni tehničari ZTC-a održavaju Air Tractore iz Kraljevine Španjolske i Republike Sjeverne Makedonije.

– Od početka ove godine u ZTC-u uspješno napravljeni godišnji pregledi na tri španjolska i dva sjevernomakedonska Air Tractora. Uz to su obavljeni radovi manjeg obima na Air Tractorima Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Nove poslovne mogućnosti i proširenje dugogodišnje suradnje s Republikom Slovenijom otvara se kroz održavanje Air Tractora koje je kupila Republika Slovenija, a koje su tehničari ZTC-a pregledali prilikom primopredaje – priopćili su iz ZTC-a.

Foto: Pilatusi PC-9/HRZ

Dosadašnja poslovna suradnja temeljila se na održavanju slovenskih aviona Pilatus PC-9, što je nastavljeno i ove godine, pa su stručnjaci ZTC-a završili radove na tri Pilatusa PC-9, u tijeku su radovi na četvrtom, a nastavit će se na cijeloj floti. Ističu i kako je, osim za održavanje, ZTC prepoznat i u segmentu lakiranja zrakoplova, pa je u njihovoj hali upravo završeno i lakiranje manjeg putničkog aviona.

– Na tom se području očekuje i dobivanje novih poslova lakiranja inozemnih protupožarnih aviona.  Kontinuirano povjeravanje održavanja zrakoplova zemalja partnera pokazatelj je kvalitete i prepoznatljive pozicije ZTC-a kao jednog od vodećih centara za održavanje zrakoplova. Cilj nam je tu poziciju zadržati i dodatno ojačati, nastaviti s pozitivnim trendovima i opravdati reputaciju pouzdanog partnera – završno poručuju iz Odnosa s javnošću ZTC-a.

Foto: Održavanje transportnih helikoptera/ZTC

 

Naslovna fotografija: ZTC

Ova objava Zašto su brojne države održavanje svojih kanadera i Pilatusa prepustile upravo ZTC-u? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.