Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Na dalekim Azorima vijori se hrvatska zastava, predstavlja kultura i narodna baština

[]

Članovi Ogranka Seljačke sloge Buševec već tjedan dana borave u sredini Atlantskog oceana, odnosno portugalskom otoku Terceira kako bi predstavili kulturu, tradiciju i običaje Hrvatske, ali i Turopolja na 37. Međunarodnom festivalu folklora Folk Azores – Portugal.

Foto: FB Folk Azores

Kako su nas izvijestili, do sada su zajedno s ostalim grupama koje dolaze iz Češke, Austrije, Španjolske, Francuske, Andore, Čilea, Meksika, Srbije, Latvije, Bolivije, Ekvadora, Turske i Portugala sudjelovali u povorkama gradom Praia da Vitoria i Angra do Heroismo. Misno slavlje na blagdan Velike Gospe uveličali su tradicionalnim hrvatskim marijanskim pjesmama.

Za ovu priliku Buševčani su pripremili četiri koreografije, odnosno plesove i pjesme iz Međimurja, Prigorja, Turopolja i Podravine. No, uz onaj službeni dio, uvijek ima mjesta i za zabavu, razgledavanje i upoznavanje drugih običaja i kultura.

– Domaćini su nas odveli na izlet cijelim otokom Terceira, a kasno navečer imali smo zanimljiv duel s grupom iz Španjolske gdje smo se najprije predstavili koreografijom Turopolja, a potom smo plesali naše korake na disko glazbu. Nakon toga Španjolci su morali od nas učiti plesati na našu glazbu, a mi na njihovu te smo na kraju morali složiti jednu našu koreografiju na njihovu zadanu temu, a oni na našu. Bilo nam je vrlo zabavno i interesantno – ispričao nam je predsjednik društva Nenad Rožić.

Foto: OSS Buševec

Ogrankaši su uz nastupe odradili i tamburaški koncert s grupama iz Ekvadora, Španjolske i Meksika te modnu reviju.

– Večeras je završna večer festivala gdje ćemo se predstaviti s koreografijom Podravine, a nakon toga slijedi dan odmora te vjerojatno još koji interesantan izlet i lagano spremanje za povratak. Vjerujem kako smo i ćemo sa svim odrađenim aktivnostima na dostojan način predstaviti lijepu našu na dalekim Azorima – zaključuje Rožić.

Foto: FB Folk Azores

Foto: FB Folk Azores

Foto: FB Folk Azores

Foto: FB Folk Azores

Foto: FB Folk Azores

Foto: FB Folk Azores

 

Ova objava FOTO/VIDEO Na dalekim Azorima vijori se hrvatska zastava, predstavlja kultura i narodna baština se prvi puta pojavila na cityportal.hr.