Prijava

Vaša prijava

Večeras službeno otvorenje Formula Student Alpe Adria natjecanja

[]

Na poligonu u Mičevcu počinje svjetski automobilski spektakl Formula Student Alpe Adria u sklopu koja promovira STEM, inovativnost i tehnologiju. Riječ je o svjetskom natjecanju više od 1500 mladih inovatora u izradi bolida jednosjeda nalik na Formulu 1.

– To je događaj gdje se najbolji mladi umovi natječu demonstrirajući svoje znanje i kreativnost u izradi trkaćih vozila koji 100 posto sami konstruiraju. Ove godine imamo 50 timova iz više od 20 zemalja te više od 100 visokokvalificiranih stručnjaka iz auto industrije i općenito industrije. Naš cilj je promocija STEM-a, tehnologije i inovativnosti i pokazati što se sve može učiniti radom. Pozivam sve da dođu krajem kolovoza u Mičevec i provjere što sve mogu mladi umovi – rekao je Tibor Kezelj, predsjednik udruge Formula student Alpe Adria i organizator manifestacije.

Posebna poslastica bit će izloženi bolid Formule 1 iz tima HAAS, a gledateljima će na raspolaganju biti zanimljivi simulatori, kao i tobogani za djecu.

Program možete pratiti od 22. do 26. kolovoza, svakim danom od 9 sati, a svakako najzanimljivije će biti u petak kada je na rasporedu Autocross te subota kada vas očekuje Endurance. Ulaz je besplatan za djecu do 12 godina te osobe s invaliditetom. Svečano otvorenje je večeras u 20 sati.

Ova objava Večeras službeno otvorenje Formula Student Alpe Adria natjecanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.