Prijava

Vaša prijava

‘Pêtek na Gorice’: Nova manifestacija Turističke zajednice s ciljem stvaranje goričke ‘špice’, detalje otkriva direktorica Maja Toth

[]

Turistička zajednica Velike Gorice najavila je pokretanje nove manifestacije, koju su nazvali lokalno dobro poznatim imenom – ‘Pêtek na Gorice’, no ciljevi su drugačiji.  Stoga smo o detaljima popričali s direktoricom goričke TZ, Majom Toth, koja na početku pojašnjava nejasnoće oko naziva i osnovne ideje manifestacije.

– Imali smo dosta komentara zbog naziva, pa su brojni novodoseljeni mislili kako je krivo napisano, jer mnogima nije poznato kako se ‘petak’ u ovdašnjem slengu izgovara upravo kao – ‘ pêtek’, kako se oduvijek govorilo u našem kraju, nema greške. Isto tako, nije nam namjera da ovo postane drugi plac ili sajmište nego prvenstveno mjesto druženja, gdje se može degustirati i nešto od domaćih delicija, uz popratne sadržaje poput radionica i glazbenih događanja. Ideja je da i naša Gorica, poput Zagreba, dobije neku svoju ‘špicu’, mjesto u gradu gdje se ljudi mogu podružiti tijekom dana s prijateljima, susjedima, obaviti neku manju kupovinu, djeca se mogu zabaviti na radionicama, a planiramo i glazbena događanja – ispričala je direktorica Toth za City Radio.

Foto: Ivana Belošević i originalni Turopoljski štrukli ‘Cipov’/FB Turopoljski štrukli ‘Cipov’

Foto: Turopoljska pivovara, majstorica Ivana Perić/Turopoljska pivovara

Prvi turistički ‘Pêtek na Gorice’ planiran je za 8.rujna, a do kraja godine će biti na mjesečnoj razini.

– Ove godine će se manifestacija održati jednom mjesečno, uvijek prvi petak u mjesecu, osim rujna, jer smo to planirali obzirom na početak školske godine. Nadamo se kako će iduće godine manifestacija zaživjeti i na dva puta mjesečno, pa planiramo i gostovanja i u drugim goričkim kvartovima. Zasad je lokacija prostor ispred Muzeja Turopolja, gdje će program biti od 11 do 17 sati, a iduće godine planiramo to sve i produžiti na neka večernja događanja – otkriva.

Iako će sve detalje o planiranim aktivnostima i ponudi objaviti uoči prvog izdanja nove manifestacije zasad je poznato kako će za osnovnoškolce biti organizirane radionice, u dijelu programa nastupit će učenici velikogoričke Gimnazije, u svakom slučaju, bit će za sve generacije ponešto.

– Prvi ‘Pêtek na Gorice’, 8. rujna, je svojevrsni pilot projekt, sudjeluje Društvo žena Gradići, Ivana Belošević sa svojim nadaleko poznatim štruklima, bit će degustacija turopoljskog piva i drugih domaćih proizvođača. Pozivam sve koji žele sudjelovati u manifestaciji da nam se jave, svi su dobrodošli – poručuje završno direktorica TZ Velika Gorica, Maja Toth.

 

 

 

 

Naslovna – fotokolaž:  TZ VG/Željko Hladika, Pixell

Ova objava ‘Pêtek na Gorice’: Nova manifestacija Turističke zajednice s ciljem stvaranje goričke ‘špice’, detalje otkriva direktorica Maja Toth se prvi puta pojavila na cityportal.hr.