Prijava

Vaša prijava

Muki, povedi nas! Novi trener na čekanju, Slaven Belupo večeras na meniju…

[]

Tijekom četvrtka čekale su se vijesti s Gradskog stadiona, ali došao je i taj poslijepodnevni trening, koji su poveli dosadašnji Sopićevi asistenti Mensur Mujdža i Marko Krnjić, a od novog trenera – ni traga ni glasa! Sve skupa tako je dobilo novu odgodu, a kad će novi šef stručnog stožera biti imenovan… E, to se već polako pretvara u pitanje za milijun dolara.

U večernjim satima četvrtka procurilo je novo ime, Sportske novosti objavile su kako je odabir čelnih ljudi Gorice 53-godišnji Roy Ferenčina. Nekoć igrač Inkera, Marsonije, Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa, zadnjih 17 godina trener koji je samostalno vodio Lokomotivu, Slaven Belupo, makedonsku Škendiju, Kustošiju, po dvaput Vinogradar i Hrvatski dragovoljac, asistent Ante Čačića u egipatskom Pyramidsu i zagrebačkom Dinamu…

Ako se traži trener sličan Sopiću, upravo je Ferenčina tome najbliži, kako frizurom, tako i energijom koju donosi. Uz to, sličnih su godina, a Roy bi u tom slučaju u Goricu došao jednako neafirmiran kao što je Željko bio tamo krajem studenog… Međutim, službene potvrde i dalje nema. Tijekom petka, vrlo je izvjesno, neće je ni biti, budući da je od 20 sati na rasporedu utakmica protiv Slaven Belupa, a bilo bi u najmanju ruku neozbiljno predstavljati novog trenera na dan utakmice.

Pri čemu je, barem dok ne dođu drukčije informacije, vrlo upitno koliko je sve to skupa točno. I je li izbor klupskog vrha doista trener rođen u kalifornijskom Harbor Cityju, zapamćen i po tome što tijekom mandata u Lokomotivi jednom prilikom u svlačionicu ušao s bejzolskom palicom, pa krenuo lupati po ploči, toliko snažno, tvrdili su svjedoci, da je palica uslijed korištenja ovakve motivacijske metode – pukla!

Roy Ferenčina pojavio se među kandidatima za novog trenera Gorice, ispunjava mnoge kriterije da bude “novi Sopić”… Foto: Igor Šoban/PIXSELL

A dok čekamo da “pukne” službena vijest o imenu novog trenera, okrećemo se onome što nas čeka u petak navečer. Momčad je ovih dana u rukama dvojca Mujdža – Krnjić, a ulogu “šefa” formalno će preuzeti prvospomenuti.

Dobri čovjek Muki, već godinama vrijedni i odani vojnik kluba, koji je i prošle sezone odradio samu završnicu jeseni, nakon odlaska Igora Angelovskog, ponovno će preuzeti onaj prefiks “vršitelj dužnosti”, a sekundirat će mu Krnjić, koji je navodno Sopićeva želja u formiranju stožera u Rijeci. Zasad neostvarena želja, jer Marko je i dalje tu, radi svoj posao u Gorici, pa će tako biti i u petak navečer.

– Svaki odlazak trenera, pa tako i ovaj Sopićev, stvara u klubu određenu stresnu situaciju, ali u ovom slučaju mi na to gledamo mrvicu pozitivnije, budući da odlazi u klub koji je za njega iskorak. S naše strane, to je potvrda svima koji su s njim surađivali, kao i svim igračima koji su prošli kroz klub u toj njegovoj eri, da smo odradili dobar posao. Treneru Sopiću želimo svu sreću i puno uspjeha u novom klubu, osim u utakmicama protiv nas – rekao je uvodno Mujdža u najavi ogleda sa Slaven Belupom.

Sopić je iza sebe ostavio pet bodova u uvodne četiri utakmice, u kojima je upisana po jedna pobjeda i poraz, uz dva remija, a ogled šestoga kola s društvom iz Koprivnice prilika je da se taj učinak podeblja, popravi, čime će možda i Mujdža popraviti svoje eventualne akcije u potrazi za najboljom mogućom odlukom za budućnost.

– Nakon utakmice u Osijeku u nedjelju imali smo malo kraći tjedan za pripremu, a glavni cilj bio nam je dobro osvježiti momčad. Budući da je vrijeme cijeli tjedan jako teško, upravo to je najvažnije, da igrači budu spremni za utakmicu. Kroz treninge smo radili i plan igre za taj susret i nadam se da će igrači na pravi način odgovoriti na sve zahtjeve – kazao je Mujdža, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio jednu seniorsku utakmicu i u njoj doživio poraz od Šibenika u Kupu.

– Za razliku od te utakmice, situacija je sad potpuno drukčija. Momčad je jako dobro organizirana, disciplinirana, a kad je tako, lakše je i graditi planove. Ja sam na raspolaganju, osim za ovih 90 minuta moja uloga se neće previše mijenjati. Zajedno s kolegom Krnjićem i ostatkom stožera pokušat ćemo izvući maksimum u pripremi utakmice, pa onda napraviti sve da uzmemo tri boda na terenu – dodao je.

U dosadašnjim utakmicama Gorica je primala malo golova, samo dva u četiri ogleda, ali jednako toliko ih je i postigla. Samo dva.

– Posljednje dvije utakmice pokazale su nam da je ta realizacija nedostatak u našoj igri, nismo bili nagrađeni za veliku potrošnju i kvalitetnu prezentaciju u defenzivnom dijelu. Ovaj tjedan radili smo na tome i nadam se da će realizacija u sljedećim utakmicama biti puno bolja. Vjerujemo da igrači to imaju u sebi, već su dokazali da znaju zabijati golove i važno je samo povećati koncentraciju, što bi moralo dovesti do napretka u tom segmentu – govori Mujdža.

Kartoniranih nema, ozlijeđenih također, kompletan kadar je na raspolaganju.

– Da, situacija je u tom smislu dosta dobra, uz to igramo doma i moramo se postaviti tako da idemo pokušati uzeti sva tri boda. I nastavimo s dobrim ulaskom u sezonu. Igrali smo protiv Slaven Belupa u pripremama, ali to neće imati puno veze s onim što nas čeka u petak navečer. Mijenjao se kadar na obje strane, cijeli je niz drukčijih okolnosti, tako da će najvažnije biti da se mi držimo svog plana – zaključio je privremeni trener Gorice.

Novog šefa stručnog stožera tako ćemo pričekati do vikenda, možda i početka sljedećeg tjedna, a dotad će Mujdža i Krnjić, zajedno s ostatkom stožera, odrađivati svoj posao. Uspješno i pobjednički, nadamo se…

Ova objava Muki, povedi nas! Novi trener na čekanju, Slaven Belupo večeras na meniju… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.