Prijava

Vaša prijava

Vožnja iz pakla: Svima koji su se ‘kuhali’ u brzoj liniji 330, stiže isprika iz ZET-a uz najavu ‘boljih dana’

[]

U tjednu kojim vladaju jako visoke temperature zraka, debelo iznad 30 Celzijusa, vožnja autobusima ZET-a, bez klime, za brojne njihove korisnike iz goričkog kraja, doista je iskustvo iz kategorije – ‘vožnja iz pakla’! Kako su nam javili čitatelji, jedna od takvih, nažalost u nizu, vožnji, dogodila se i ovog utorka, na zadnjoj brzoj liniji 330 tog dana, u povratku iz Zagreba do Velike Gorice. Kako neki od tridesetak putnika navode, osjećali su se ‘kao kuhani u loncu’, vožnju ocjenjuju kao ‘vožnja u neljudskim uvjetima, čisto preživljavanje‘, ‘kao da smo bili u sauni‘ i slično.

Stoga smo pitali ZET-ovce, a obzirom kako je to samo jedna u nizu pritužbi ovih dana, a uključuje i vožnju linijom 268, da nam pojasne što se događa s klimatizacijom na goričkim linijama, koja je obzirom na aktualne vremenske uvjete, nužna?

U nastavku vam donosimo odgovor ZET-a.

– Ispričavamo se putnicima zbog opisane situacije tijekom putovanja linijom 330. Provjerom s nadležnom servisnom službom, potvrđeno je kako je nažalost došlo do kvara klimatizacijskog sustava u autobusa upravo prilikom navedenog zadnjeg polaska, nakon kojega je autobus u garaži podvrgnut pregledu i otklanjanju kvara. Autobus je u tom trenutku odvezao putnike do krajnje točke kako putnicima ne bi izostao predviđeni polazak, odnosno kako ne bi morali čekati do dolaska zamjenskog vozila, a što je u ovom slučaju moglo potrajati određeno vrijeme, jer kvar se dogodio u vrijeme vršnog prometnog opterećenja te je zamjenskom vozilu potrebno nešto duže za dolazak iz garaže. Povremeni kvarovi su nažalost mogući, no nastojimo ih promptno otklanjati kako bi putovanje našim korisnicima bilo čim ugodnije. Upravo kako bi se ovakve ili slične situacije svele na najmanju moguću mjeru, ZET u suradnji s Gradom Zagrebom intenzivno radi na modernizaciji voznog parka, kao tramvajskog, tako i autobusnog – odgovorio nam je Domagoj Zeba iz Služba za odnose s javnošću ZET-a.

Inače, iz ovogodišnjeg se gradskog proračuna pod stavkom  ‘subvencija za javni prijevoz’ izdvaja ukupno  6.060.000,00 eura. 

 

 

Ova objava Vožnja iz pakla: Svima koji su se ‘kuhali’ u brzoj liniji 330, stiže isprika iz ZET-a uz najavu ‘boljih dana’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.