Prijava

Vaša prijava

Kreće “liga frendova”: Mraclin protiv Raka i tigrova, Gradići i Jelačić čekaju nedjelju

[]

Gledajući na stvari iz našeg, turopoljskog nogometnog kuta, posebna će po cijelom nizu kriterija biti ova sezona u ligi nezgrapno nazvano 4. NL Središte Zagreb Podskupina B. Ili, jednostavnije, peta liga.

– Ne, mi smo četvrta liga. Peti rang natjecanja, ali četvrta liga – ispravit će nas, popravljajući frizuru smještajući viškove iza ušiju, trener jednog od naših predstavnika.

Ne samo da će nakon nekoliko sezona jedan naš predstavnik, konkretno onaj kojeg vodi ovaj s frizuricom, otvoreno napadati prvo mjesto, nego ćemo u toj borbi jednog našeg čovjeka imati i s druge strane. Mraclin, o njemu je naravno riječ, na čelu s Damirom Milanovićem Milkom, složio je zaista dobru momčad, dovoljno mladu, a s dovoljno iskustva u likovima igrača koji će sve to držati na okupu. Ivan Rajić otraga, Igor Hajduk naprijed, to je dvojac koji bi trebao davati tempo životu ove momčadi, ali da će biti lako ostvariti toliko visoke ciljeve – neće.

Prvim favoritom za titulu u ovoj ligi zasluženo je označen Tigar iz Svete Nedelje. I prošle sezone bila je to jako dobra momčad, na kraju samo korak kratka za prvakom Zelinom, a ovog ljeta “tigrovi” su se pretvorili u, kako je to netko zgodno primjetio, županijski Al-Nassr! Daleko najzvučnije pojačanje je nekadašnji reprezentativac Nikola Pokrivač, a prvi do njega svakako je – Nikola Rak. S karijerom u kojoj je prošao Slalven, Lučko, Goricu, Šibenik, Inter i Singaput, naigrao se prvoligaškog nogometa, dolazi u Tigar kao ogromno pojačanje. I kao velika prijetnja mraclinskim ambicijama.

Mraclin je u “generalki” doživio poraz 6-1 od pojačanog Lukavca u gostima… Foto: Vito Štuban

S inozemnom karijerom iza sebe dolazi i Ivan Kovačec, naoružan iskustvima iz Austrije i Južne Koreje, a iz Zeline je stigao lani ponajbolji igrač lige Luka Kukrika, iz Austrije stiže i Bruno Držić, iz Klare Fran Derkuća, iz Pušće najbolje strijelac jedne lige niže Luka Kurečki… Na klupi je iskusni Ratko Ninković, a sve to su razlozi zašto će Tigru pripasti uloga najozbiljnijeg pretendenta za naslov.

I već u prvom kolu, u subotu od 17.30, na Novu grabu stiže upravo Tigar!

– Tek kad prvenstvo krene, vidjet ćemo tko je u kakvom stanju, tko će tu doista biti favorit, jer mnoge su momčadi u tišini složili jako dobar kadar. Uključujući i nas – kaže Milka, uz dodatak:

– Imamo momčad koja uvijek ima pravo ići na pobjedu. Tako će biti i ovoga puta, protiv Tigra, iako će se uvijek nešto pitati i protivnika. Bit će vruće i nezgodno, ali tek će morati na terenu dokazati da su favoriti!

Osim ovog dvojca, među pretendentima za najviše pozicije spoinju se i kutinska Moslavina, Naftaš Ivanić, čak i Rugvica, Libertas iz Novske i Jaska Vinogradar… U svakom slučaju, čeka nas zanimljiva borba za vrh, počevši od ove subote poslijepodne.

Gradići su jedno od pojačanja pronašli u Egiptu, trener Čagalj tvrdi da je stanje puno bolje nego lani… Foto: NK Gradići/Facebook

A točno 24 sata poslije, u nedjelju od 17.30, u sezonu će ući i nogometaši Gradića, koje vodi Igor Čagalj, Milanovićev dobar frend, suigrač iz Hrvatskog dragovoljca, a zatim i iz one nezaboravne goričke sezone u kojoj je izboren ulazak u prvu ligu.

– Uzeo mi je najbolje igrače, ali dobro, valjda će barem cugu platiti – kazat će Čagi dok krene priča o Rajiću, Godiniću…

Gradići u obranu lanjskog sedmog mjesta ulaze s otprilike istim ciljevima, koje će pokušati ostvariti uz pomoć zasad šest novih igrača. Iz Kurilovca su došli Tvrtko Hrženjak i Gabrijel Lukac, iz Buzina je došao Joško Prnjak, iz Austrije Emil Hamzagić, a veliko pojačanje bit će i povratak dobrog starog Krešimira Budimira, stoper u petom desetljeću života. Iz Egipta je stigao i stanoviti Magdi Khisha, potencijalno vrlo zanimljiv lik u turopoljskoj nogometnoj stvarnosti.

Jelačić je u pripremama odradio četiri utakmice i upisao pobjedu, dva remija i poraz… Foto: Vito Štuban

U prvome kolu Gradići će na svom igralištu dočekati Moslavac iz Popovače, za kojega također kažu da radi ozbiljno, da se posložio jako dobro.

– Siguran sam da ćemo se moći “pofajtati” sa svima, baš kao i prošle sezone. Tako će biti od prvog kola, idemo dati sve od sebe i pokušati otvoriti sezonu dobrim rezultatom – poželio je Čagi.

U isto vrijeme, također u nedjelju u 17.30 sati, kreće i nova sezona u životu NK Bana Jelačića, gostovanjem kod Croatije u Hrastju. I nova era u životu Hrvoja Jančetića, ikone turopoljskom nogometa, od ove sezone trenera društva iz Vukovine. Kapetana svojim kolegama Čagalju i Milanoviću u toj čuvenoj sezoni 2017/18., prijatelj obojici, a to je ta dodatna posebnost koja se nudi u ovoj ligi.

Neko vrijeme proveo je izvan nogometa, no Jana se vratio na svoj teren, iako u drugoj ulozi, s jednakim zadovoljstvom.

– Iskreno, uživam u svemu. Čini mi se da zasad ide jako dobro, dečki me prate, rade jako dobro, i vjerujem da će sve što nas čeka i proći dobro. Nemamo neke velike ambicije, bitno nam je ostati u ligi, zadržati razinu na kojoj jesmo, a pozitivno u svemu tome je što smo zadržali praktički cijelu momčad od lani. Smolković je otišao u Mraclin, Matić odlučio odmoriti od nogometa, a doveli smo Luku Bubala iz Obrezine, Leona Klasnića iz Kupe i golmana Davida Buđaka – nabrojao je trener Jančetić, pa se okrenuo prvom izazovu, gostovanju u Hrastju.

– Nemamo puno informacija o njima, navodno su dosta mijenjali momčad, ali to nam i nije prioritet. Želim da svaki put damo sve od sebe, da se možemo pogledati u ogledalo nakon svake utakmice, a bude li tako, bit ćemo dobri. I moći ćemo igrati sa svima – uvjeren je Jana.

Sezona trojice frendova, dakle, može početi. Svatko ima svoje brige, svoje želje i ambicije, a ljubitelji niželigaškog nogometa mogu – uživati. I čekati njihove međusobne okršaje, jer to je ipak poanta.

– Naravno, to su posebne utakmice. Je, derbi je i ovo s Tigrom, ali pravi derbiji za mene će biti s Čagijem i Janom – priznaje Milka.

Dečki, sretno svima!

Ova objava Kreće “liga frendova”: Mraclin protiv Raka i tigrova, Gradići i Jelačić čekaju nedjelju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.