Prijava

Vaša prijava

Najljepše njuške stižu u Veliku Goricu, natjecanje VG Trophy ugostit će oko 500 pasa različitih pasmina

[]

Najljepše četveronožne njuške stižu u naš grad 3. rujna. Kinološki klub Velika Gorica na livadi iza Osnovne škole Eugena Kvaternika i ove godine organizira međunarodnu izložbu pasa CAC VG Trophy. Svake godine brojka pasa koji se natječu raste, a ove godine očekuju oko 500 primjeraka različitih pasmina.

– Stići će nam psi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije i iz brojnih drugih zemalja, a sudit će priznati domaći i međunarodni suci. Izložba je natjecateljskog karaktera, a svaka pasmina ima svoj standard i poanta je da se pas plasira u svom najboljem izdanju. Znači, tu se ne prezentira vlasnik već pas. Gleda se životna dob, stav psa, prsa, dlaka, stav repa, kukovi, zubi.. – govori nam Ivica Hemen, tajnik goričkog Kinološkog kluba.

04.09.2022. Velika Gorica. VG Trophy – izložba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kao i prošle godine, naglasak će između ostalog biti na posebnu izložbu – ”Pas i dijete”.

– Djeca uglavnom vrijeme provode u virtualnom svijetu te kroz moje osobno iskustvo i iskustvo članova kluba shvatili smo da djeca imaju sve manje fizičkog kontakta sa životinjama. Želja nam je da djeca dođu, prošeću i upoznaju se s psima. Posebno će nam biti drago ako će makar jedno dijete koje nas posjeti jednog dana postati kinolog i naš član – naglašava Hemen te dodaje kako je kinologija jednostavno – ljubav, no za to je potrebno puno vremena i truda.

– Biti kinolog je jedan mukotrpan rad, ali ujedno je i veliko veselje. Utječe to pozitivno i na zdravlje, više puta dnevno morate prošetati psa. Pogotovo kada se pripremate za neko natjecanje. Pas mora biti fizički aktivan. Po muskulaturi tijela vidi se spava li pas cijeli dan ili trči. A uvijek je to i dobra prilika da malo pobjegneš od kuće – kroz smijeh će Hemen.

04.09.2022. Velika Gorica. VG Trophy – izložba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Spomenimo i kako će se u sklopu ove manifestacije održati i specijalna izložba njemačkih oštrodlakih ptičara i izložba retrivera.

– Uvijek je pred natjecanje normalna nervoza i adrenalin, ali je zato tu stručan sudac kojeg treba poštovat, vrednovat i cijenit njegovo mišljenje. Bilo to u pozitivnom smislu ili onom negativnom ako pojedinog natjecatelja dobivena ocjena ne zadovoljava – dodaje tajnik Hemen.

Ulaz je besplatan, a službeni početak izložbe je u 10 sati.

 

 

Ova objava Najljepše njuške stižu u Veliku Goricu, natjecanje VG Trophy ugostit će oko 500 pasa različitih pasmina se prvi puta pojavila na cityportal.hr.