Prijava

Vaša prijava

Vratila se Jedinstvena! Jedan spektakl i tri teška poraza, a Lomnica tjera po svom…

[]

U kojoj je doista mjeri i ove sezone naša, turopoljska, Jedinstvena županijska liga pokazala je već u prvom kolu novog prvenstva. Za klubove iz našega kraja ne baš idiličnom prvom kolu, ali ostaje činjenica da smo imali jedan lokalni derbi, ali i još pet utakmica u kojima je barem jedan klub bio naš. Uostalom, samo su dvije utakmice ovoga kola odigrane bez sudjelovanja nekog od naših predstavnika…

Jedini lokalni derbi odigran je u Kuču, gdje je domaći Turopoljac dočekao, a 90 minuta poslije i pobijedio goste iz Pokupskog. Kupa je došla na ovo gostovanje u nešto drukčijem izdanju nego lani, ali s temeljima koji su postojeći već godinama, no ovoga puta nije bilo dovoljno. Turopoljac je do prve pobjede u sezoni vodio Filip Saraf, koji je pogodio dvaput u pobjedi 3-1. Među strijelce se upisao i Vjekoslav Lučić, dok je poraz Kupe ublažio Jurica Ruklić.

Sezona je, inače, krenula u subotu, kad su na teren izašla dva naša predstavnika. Koja su ovoga puta zajednički inkasirala osam komada. Prošle sezone spašeni Klas najavio je još jednu potencijalno tešku sezonu porazom 4-0 kod Kloštra, a identičnim rezultatom u Farkaševcu su potopljene sve nade Meštrice, koja je u novu sezonu ušla s novim čelnim ljudima kluba, bez dosadašnjeg trener Marija Skorina…

U istom ritmu, nažalost, ovog je vikenda plesao i Polet iz Buševca, koji je s 0-4 nastradao u zaprešićkom kraju, u Zdencima. Vatrogasac je potopio Polet u prvom redu zahvaljujući obitelji Đeno, jer Zdravko im je zabio dva komada, a jednom je precizan bio i brat Ivan.

Sve je ostalo po starom, kako se čini, i ove sezone u Donjoj Lomnici, budući da su trupe Štefa Deverića nastavile marširati u sličnom stilu kao i u posljednje dvije sezone. Lomnici je u prvom kolu stigla Sloga iz Križa, koji je na kraju morala potpisati poraz 3-1 i stisnuti ruku boljoj momčadi. Kristijan Arbanas, Josip Delić i Filip Gršić promovirani su u junake pobjede kojom su Lomničani najavili da će im pogled i dalje biti uperen prema visinama.

Utakmica kola odigrana je u Obrezini, gdje su okupljeni mogli uživati u pravoj nogometnoj poslastici, pri čemu je ishod mogao biti i kudikamo drukčiji. Mladost je dočekala Sutlu-Laduč, brzo upala u minus od dva gola, a onda preko Stjepana Martinića, dvaput Marija Tadića i na kraju njegova imenjaka Kosa preokrenula na 4-2. Međutim, tu ni izbliza nije bio kraj, jer gosti su do kraja izjednačili na 4-4, pa još i propustili neke šanse za senzacionalan preokret. Promašivali su i domaći igrači, tako da ispada da je tih konačnih osam golova u zbroju još i malo u odnosu na sve što se događalo na terenu.

I čim je zaključeno prvo kolo, sedam naših predstavnika okrenulo se onome što slijedi, a to je drugo kolo već u srijedu. Lokalni derbiji igrat će se u Buševcu, jer na Zvrnik dolazi Lomnica, kao i u Gornjoj Lomnici, gdje će Meštrica ugostiti Mladost iz Obrezine. U Kuče Turopoljcu dolazi Strmec, Sloga iz Križa pokušat će protiv Klasa odnijeti bodove iz Mičevca, a Kupa će opet u goste, ovoga puta na noge Sutli-Laduč.

 

JŽNL, 1. kolo

Kloštar – KLAS 4-0 (Marković x2, Filipović, Zubatović)

Zrinski – MEŠTRICA 4-0 (Mataušić x2, Runtas, Ivanović)

MLADOST O. – Sutla-Laduč 4-4 (M. Tadić x2, Martinić, Kos / Jančić x3, Kartelo)

TUROPOLJAC – KUPA 3-1 (Saraf x2, Lučić / Ruklić)

Vatrogasac – POLET 4-0 (Z. Đeno x2, I. Đeno, Ladan)

LOMNICA – Sloga 3-1 (Arbanas, Delić, Gršić / Krivec)

Strmec – Sava 1-1 (Škarica / Šoštarić)

Kobre – Inker 0-5 (Soldo x4, Ovčarić ag)

Ova objava Vratila se Jedinstvena! Jedan spektakl i tri teška poraza, a Lomnica tjera po svom… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.