Prijava

Vaša prijava

Preuzima Dinko Jeličić! Pozdravio se s Ronaldom, preuzeo Goricu pa se – popeo na skelu

[]

Punih tjedan dana tajna je bila čuvana kao u zaključanom sefu, čak ni ljudi iz kluba nisu znali kakav je plan i što se događa po pitanju odabira novog trenera HNK Gorice. I preostalo je samo nagađati… Pa smo tako u srijedu ujutro poveli priču o Mensuru Mujdži kao sve bližem rješenju, jer onog pravog očito nema, pa onda poslijepodne – ispali blesavi.

I doznali da je novi trener Dinko Jeličić, 49-godišnji Zagrepčanin, dojučerašnji trener saudijskog Al-Nassra. I upravo je on od prvog trenutka bio rješenje.

Da, onog Al Nassra u kojem je i prije svih ostalih, još prošle sezone igrao Cristiano Ronaldo. Dospio je hrvatski trener Dinko tih dana u većinu domaćih medija, zabavljala se javnost s činjenicom da bivši trener Rudeša, Sesvete, Novigrada i Kustošije trenira jednog od najvećih igrača u povijesti ove igre, ali priča nije potrajala. Nimalo iznenađujuće, u Al Nassr je stigao portugalski trenerski tim, baš po guštu najvećoj zvijezdi, kojoj su se nedugo potom priključili i tipovi kao što su Marcelo Brozović, Sadio Mane, Aymeric Laporte, Alex Telles…

Dinko Jeličić je, pak, otišao svojim putem. Imao je ponudu da nastavi raditi posao koji je i radio do donedavnog preuzimanja prve momčadi, da bude trener mlade momčadi Al Nassra, ponudu koju bi vjerojatno i prihvatio da se nije pojavila – Gorica.

Bio je to izazov koji nije želio odbiti, prilika koju nije želio propustiti. Već gotovo dva desetljeća vrti se u trenerskim krugovima, bio je i izbornik U-19 reprezentacije, o njegovu radu može se čuti puno toga dobroga, ali nikad nije dobio priliku u HNL-u. Nikad do sad. I zato je, kako se čini, odlučio odbiti financijski sigurno nekoliko puta izdašniju ponudu i reći Gorici: “Da!”

– Drago mi je što smo ovako dugo uspjeli spriječiti da ime trenera koji je naša želja negdje ne iscuri, ali istina je da smo od prvog trenutka odlučili da je Dinko Jeličić taj. Morali smo pričekati da se riješi njegov status u Saudijskoj Arabiji, zato se sve skupa pomalo odužilo – otkrio je predsjednik Nenad Črnko.

A kad su i posljednji detalji riješeni, Dinko Jeličić mogao je potpisati ugovor i povesti prvi trening, zakazan za srijedu poslijepodne. Međutim, novi trener za početak je taj svoj prvi trening odlučio – gledati!

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Popeo se na skelu postavljenu uz rub pomoćnog igrališta i iz te perspektive pažljivo promatrao što se događa na travnjaku, na kojem su svoj posao odrađivali asistenti Mujdža i Krnjić. Više od pola sata proveo je na skeli, a kad je vidio što ga je zanimalo, spustio se na teren i uključio u rad. I dalje ne toliko aktivno, u najvećoj mjeri kroz razgovor s ljudima iz stožera, ali rukavi se polako zasukavaju…

– Iznimno mi je zadovoljstvo biti novi trener Gorice, koju vidim kao klub s jako dobro organiziranim sustavom, klub koji se prošle sezone izvukao iz vrlo teške situacije. Svi u klubu su napravili veliki posao pod vodstvom trenera Sopića i njegova stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom Brkljačom i predsjednikom Črnkom, koji su također bili jako bitni u toj priči – rekao je Jeličić u izjavi za klupske kanale pa dodao:

– Ideja je da se klub ove sezone stabilizira i da se napravi dodatan iskorak, a to je dobra prilika i za mene kao trenera. Uz ovakvu momčad ima puno prostora za nadogradnju. Gorica ima karakternu momčad, što me najviše i privuklo.

Uz ovaj u srijedu, Jeličić će odraditi još dva treninga s momčadi prije debija u subotu u Kranjčevićevoj. S druge strane bit će Rudeš, jedan od bivših Jeličićevih klubova, a cilj će biti samo jedan – startati pobjedom!

Ova objava Preuzima Dinko Jeličić! Pozdravio se s Ronaldom, preuzeo Goricu pa se – popeo na skelu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Novi trener HNK Gorice je Dinko Jeličić