Prijava

Vaša prijava

Prvi put je najljepše: Jeličić debitirao pobjedom, junaci stigli iz drugog plana!

[]

Prvu utakmicu na klupi Gorice vodio je Dinko Jeličić. Iz trećeg pokušaja, Gorica je prvi put ove sezone dobila utakmicu u gostima. Prvi gol zabio je Valentino Majstorović, kojem je to bio prvi gol u dresu Gorice. Drugi gol zabio je Marko Soldo, koji je u svom šestom nastupu zabio, pogađate, svoj prvi gol u dresu Gorice. I bilo bi divno da nastavak ovog niza glasi “i Gorica je završila na prvome mjestu”, ali dovoljno dobro zasad je i ovako kako stvarno jest – Gorica je nakon šest utakmica četvrta momčad HNL-a!

Nakon silnih trauma i nezaboravnih turbulencija iz prošle sezone, gotovo smo i zaboravili kako je lijepo biti gore, u vrhu, tamo gdje je Gorica donedavno redovito i bila. Dugo je vremena prošlo i od jedne ovako rutinske pobjede poput one izbore na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Dobro, bit će mnogi skloni i podcijeniti kadar Rudeša, momčad koju na raspolaganju ima Robert Prosinečki, ali činjenica je da gotovo nitko nije ovako mirno uzeo tri boda posljednjoj momčadi lige.

Gorica je to učinila na gostujućem terenu, uz ono što je novi trener i priželjkivao, zazivao: gard i pristup! Iako, bilo je tu svega, poklopili su se neki faktori koji su doveli do takvog raspleta…

Već u 16. minuti Valentino Majstorović u vodstvo je pretvorio doslovno prvi ozbiljniji dolazak Gorice u završnu trećinu terena, pred kazneni prostor Rudeša. Bila je to duga akcija koju je ubacivanjem na vrh peterca u dobitnu kombinaciju pretvorio Dino Štiglec. Učinio je to toliko dobro da je lopta pala točno na čelo najnižeg igrača na terenu, 170 centimetara visokog Valentina Majstorovića. Nije zasmetala ni maska u stilu “Zorro Osvetnik”, lopta je odsjela u mreži donijela veliko olakšanje.

Bio je to odgovor na lijepu priliku Rudeša minutu ranije, a osam minuta kasnije stvar je bila riješena. Jurica Pršir izveo je korner u toj 24. minuti, obrana Rudeša nije znala odgovoriti na taj izazov i lopta se odbila do usamljenog Marka Solde, koji je neidentificiranim dijelom tijela loptu ugurao u mrežu. Tek je odigrana četvrtina utakmice, a Gorica je otišla na veliku prednost.

I sačuvala je do kraja. Uz još poneki pokušaj prema naprijed, ali u prvom redu s idejom da stavi utakmicu pod svoju kontrolu i da je mirno privede kraju. Nije sve u tom planu išlo baš dokraja idealno, pa se u jednog od junaka prometnuo i sad već poslovično sjajni golman Ivan Banić. Nekoliko puta maestralno je reagirao 29-godišnji Sinjanin na goričkom golu i spasio suigrače od komplikacija koje bi uslijedile.

Uz pohvale Baniću, strijelcima i svima ostalima za najmanje vrlo dobro odrađen posao, otići će ova utakmica u arhive, a red će doći na nova poglavlja. Pred nama je prvenstvena pauza, lider Hajduk u sljedećem kolu u grad dolazi tek za 14 dana, a toliko će vremena trener Jeličić imati da barem donekle prilagodi detalje u igri svojim idejama. Šest dana prije kraja prijelaznog roka i dalje čekamo vijesti s tržišta, ali dojam je da će ovakva Gorica, što god se po tom pitanje (ne) bude događalo, spremna će istrčati na noge Hajduku.

Ova objava Prvi put je najljepše: Jeličić debitirao pobjedom, junaci stigli iz drugog plana! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.