Prijava

Vaša prijava

VIDEO Šukerova sportska priča: ‘Bio sam jedan od rijetkih koji su mogli zakucati…’

[]

Ivan Šuker bio je u prvom redu političar. Bivši gradonačelnik, ministar financija, saborski zastupnik u više mandata, čovjek koji je cijelu svoju karijeru posvetio politici. I logično je da će ga većina pamtiti u takvoj ulozi, u tom okruženju, vjerojatno kroz tu prizmu i ocijenjivati ono što je ostavio iza sebe preranim odlaskom… Međutim, naravno da Ivan Šuker nije bio samo to. Katarina i Marko ostali su bez tate, supruga Andrea bez muža, a bez važnog i istaknutog čovjeka ostala je i sportska Velika Gorica.

Jer, nije to potpuno nepoznata stvar, Ivan Šuker bio je i sportaš. Košarkaš, i to prilično solidan, kažu svjedoci. Igrao je u prvoj momčadi KK Radnika u njegovoj povijesti, na juniorskom prvenstvu na Šalati, nosio dres našega kluba cijeli niz godina, pa onda i kasnije u veteranima, a kad je krenulo škripati, vratio se u drugoj ulozi. Nakon odlaska Damira Pavličevića iz KK Medije, koja se odmah i ugasila, gorička košarka bila je na dnu. Šuker je te 1997. postao predsjednik kluba, okupio ljude oko sebe i krenuo raditi na povratku VG košarke na pristojne razine.

Ostao je na toj poziciji punih 20 godina, u međuvremenu je izabran i na funkciju predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, pa dodatna objašnjenja o njegovoj važnosti u sportskom životu našega grada nisu potrebna. Zbog svega što je ostavio iza sebe, 2019. godine dobio je i nagradu za životno djelo u izboru velikogoričke Zajednice sportskih udruga, a tim povodom i nama je ispričao svoju priču.

Družili smo se satima, evocirali uspomene iz nekih davnih vremena, pričali o košarci nekad i danas, analizirali aktualne probleme i gledali prema budućnosti, pa iz svega toga složiti nešto manje od šest minuta osobne sportske priče Ivana Šukera. Ostat će u sjećanju gaf kolege snimatelja, koji ga je na izmaku višesatnog druženja, već umoran i poslovično izvan fokusa, oslovio sa – “gospon Šeks”. Nije se naljutio, dapače, nasmijao ga je taj sitni verbalni delikt…

Pamtimo i pohvale ovom kratkom videu nakon dodjele nagrada, izgovorio ih je Davor Štuban, tadašnji tajnik Zajednice. Nije prošlo puno od toga, a među nama više nema nijednoga. Ako ništa drugo, negdje gore iznad oblaka povest će se dobra sportska spika, nema šanse da se tu ne spomene i košarka, i selski nogomet, ali i HNK Gorica, s čijim pokretanjem je itekako veze imao i Ivan Šuker…

Počivao u miru!

Ova objava VIDEO Šukerova sportska priča: ‘Bio sam jedan od rijetkih koji su mogli zakucati…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.