Prijava

Vaša prijava

Posavec slavio u Novom Čiču

[]

U 2. kolu nogometnog prvenstva 1. županijske lige jug (zadnji rang našeg nogometa) u Novom Čiču u srijedu 6. rujna igrali su susjedi domaći Dinamo Hidrel i Posavec iz Orla. U ravnopravnom okršaju slavili su gosti pogotkom Petra Milatović u 42. minuti iz jedanaesterca kojeg je zaradio sveprisutni napadač Posavca stasiti, a omaleni Igor Bencek. Benceka je nepotrebno udarcem po nozi srušio neoprezni Žarina u samom uglu kaznenog prostora gdje nije bilo nikakve opasnosti po vratar Dinamovog vratara Šimića. Iskusni Milatović sigurno je zabio tako da vratar dinamovaca nije imao nikakve šanse.

Utakmica 1. županijske nogometne lige jug – 2. kolo – NK Dinamo hidrel – NK Posavec

Prigoda za pogotke bilo je još na obje strane. Spomenimo 24. minutu kada je 17-godišnji junior Hidrela Ivan Džolić-Čivčić probio lijevu stranu i opasno pucao, a korpulentni vratar Mario Zagorac morao se pošteno protegnuti i paradom spasiti pogodak, a na odbijancu nije bilo nikoga u plavom dresu da zabije na nečuvana vrata. Inače, Ivanu je to bio debi u seniorskom nogometu, a bez greške je čuvao Milatovića, ranije drugoligaškog igrača.

Utakmica 1. županijske nogometne lige jug – 2. kolo – NK Dinamo hidrel – NK Posavec – Ivan Džolić-Čivčić

Gosti su bili vrlo opasni u 36. minuti nakon slaloma i udarca Rikarda Juraja Curića s ruba kaznenog prostora, ali istaknuo se vratar dinamovaca Ivan Šimić i bravurom izbacio loptu u korner.

U 48. minuti na ubačaj s lijeva, Vukadin je glavom pucao malo iznad grede, a tri minute kasnije isti igrač je vrhom kopačke zamalo bio neprecizan na centaršut iz kornera. Mogao se proslaviti i Hladni u 61. minuti, ali iz okreta je zamalo prebacio vrata.

Utakmica 1. županijske nogometne lige jug – 2. kolo – NK Dinamo hidrel – NK Posavec

U finišu utakmice je pošteno zaiskrilo. Trener Hidrela Vlado Horvat poslao je neprelaznog stopera Petra Vukadina u napad i bilo je vatre pred gostujućim vratarom Zagorcem. U 89. minuti Vukadin je pobjegao čuvarima i pucao zamalo pored vratnice izvana, a u 93. minuti Fabrizio Hrkovac nije iskoristio namještenu priliku Vukadina. Po završetku mnogi su komentirali da bi remi možda bio najpravedniji, ali dinamovcima očito nedostaje golgeter. Zbrajaju se bodovi, a Dinamo Hidrel je na nuli uz gol razliku 0-6, a Posavec ima 6 boda i skor pogodaka 4-0.

Utakmica 1. županijske nogometne lige jug – 2. kolo – NK Dinamo hidrel – NK Posavec

DINAMO HIDREL – POSAVEC 0-1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 6. rujna 2023. od 17.30. Gledatelja 100. Sudac: Alen Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Matić Marko (Velika Gorica) i Hrvoje Moslavac (Velika Gorica). Delegat: Tea Riđanec (Zagreb).

STRIJELAC: 0-1 Milatović (42-iz 11 metara).

DINAMO HIDREL: Šimić, Čurla, Džolić-Čivčić (od 55. Jeleć), Vukadin, Hladni, Španiček, Žarina, Babić (od 70. Jurišić), Groznica (od 79. Horvatić), Topalović (od 79. Hrkovac), Hemen. Trener: Vlado Horvat

POSAVEC: Zagorac, Bencek (od 85. Nikić), Klarić, J. Breščaković, Lihtar, Koljević (od 68. Vranek), Vrhovski, Curić (od 68. Škrtić), M. Breščaković, Milatović, Đurašić (od 76. Kelihar). Trener: Nino Matković

IGRAČ UTAKMICE: Igor Bencek

Ova objava Posavec slavio u Novom Čiču se prvi puta pojavila na cityportal.hr.