Prijava

Vaša prijava

Dva i pol desetljeća “Trofeja Turopolja”: Ovoga puta sve je unutar ograde

[]

Sad već davne 1998. godine, onog ljeta kad su za sva vremena u povijest hrvatskog nogometa ušli nezaboravni Vatereni, u Velikoj Gorici rodila se jedna nova, svježa priča. Iako je tih godina nogomet u ovom kraju bio na kudikamo nižim razinama nego danas, u svakom smislu, skupina pametnih i vrijednih ljudi odlučila je pogledati prema budućnosti. I organizirati jak juniorski turnir, kojim će se klub promovirati, predstavljati mladim igračima koji dolaze…

– Možemo biti ponosni što smo uspjeli ovako dugo održati turnir, što je uspio opstati i preživjeti, a kvalitetom je, rekao bih, odmah do Ramljaka i Kvarnerske rivijere. Tijekom godina dovodili smo na “Trofej Turopolja” brojne renomirane klubove, a u tome smo uspjeli i ovoga puta – rekao je Darko Blažinčić, zadužen za organizaciju turnira koji će ovog petka i subote doživjeti svoje 23. izdanje.

Na njemu će sudjelovati, po dobrom starom običaju, šest momčadi podijeljenih u dvije skupine. Međunarodni štih turniru dat će slovenski predstavnici Maribor i Krka, treća odnosno 12. momčad u prošloj sezoni slovenske juniorske prve lige, a isključivo prvoligaši dolaze i s domaćih adresa. Uz Goricu, u sljedeća dva dana predstavit će se i juniori Lokomotive, Slaven Belupa te Varaždina, a skupine su određene tako da će u jednoj igrati Maribor, Lokomotiva i Slaven Belupo, a u drugoj Gorica, Varaždin i Krka.

Proteklih godina znali su biti korišteni i neki drugi tereni, prije svega onaj u Kurilovcu, no ovoga će puta sve ostati unutar ograde Gradskog stadiona. U petak program kreće s dvije utakmice od 9.30 sati, kad će na jednom pomoćnom igralištu igrati Maribor i Slaven Belupo, a na drugom Krka i Varaždin. Sljedeći termin je od 14 sati, pa treći i posljednji od 18 sati. Svatko će, dakle, prvoga dana odigrati po dvije utakmice.

Finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu su u subotu prijepodne, počevši s utakmicom za broncu na pomoćnom igralištu s prirodnom travom od 10 sati. Veliki finale odigrat će se na glavom terenu našega stadiona, a njegov početak zakazan je za 11.30 sati. Sve utakmice igraju se dva puta po 35 minuta, sve će se igrati u krugu nekoliko desetaka metara, a ulaz je oba dana besplatan.

Za ljubitelje nogometa dobra prilika za sadržajan početak vikenda. Kad već nema HNL-a, kad je već reprezentacija u petak u kasnijem večernjem terminu…

Naslov pobjednika od prošle godine, usput rečeno, brane juniori Gorice.

 

Raspored utakmica po skupinama:

Petak / 08.09.
A – 09:30

➡
NK Maribor – NK Slaven Belupo
B – 09:30
➡
NK Krka – NK Varaždin
A – 14:00
➡
NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo
B – 14:00
➡
HNK Gorica – NK Krka
A – 18:00
➡
NK Maribor – NK Lokomotiva
B – 18:00
➡
NK Varaždin – HNK Gorica

Subota / 09.09.
10:00

➡
utakmica za treće mjesto
11:30
➡
finale

Ova objava Dva i pol desetljeća “Trofeja Turopolja”: Ovoga puta sve je unutar ograde se prvi puta pojavila na cityportal.hr.