Prijava

Vaša prijava

FOTO ‘Konačno nekaj novo u centru! Kad je idući Pêtek na Gorice’?

[]

– Jako zgodno; konačno da se nekaj novo događa u centru grada; došli smo tu po Ivanine štrukle; lijepo je, malo tu šećem s klincima, zbilja ima svega, super da je u hladu; čuli smo da bu tu i turopoljska piva, pa da probamo; došli smo po fine Pukanićeve kiflice za gablec, pa smo i kavu popili; sviđa mi se kaj se nekaj događa; kad će opet ‘Pêtek na Gorice’? – samo su neki od komentara posjetitelja koji su navratili tijekom jučerašnjeg dana u Park plemenite opčine turopoljske kod muzeja, središte nove manifestacije u našem gradu, dobro znanog naziva –  ‘Pêtek na Gorice’.

Novo ruho i sadržaj, pod kapom tog naziva koje je na goričkom području sinonim za sajmeni dan, dala je vrijedna ekipa Turističke zajednice Velike Gorice predvođena direktoricom, Majom Toth.

– Kao što i sami vidite, ovdje su se okupili ljudi doista svih dobnih skupina, i mladi i stariji, svi su prošetali, razgledali, našli su se ovdje s prijateljima, neki su nešto i kupili.  Odazvalo nam se 14 izlagača, koje smo podijelili na dvije tematske cjeline Mljac i Art plac, a ime samo govori o ponudi. U poslijepodnevnim satima održane su i brojne radionice, tu su se brojni okušali u slikanju, radionici veza, izradi turopoljskog čardaka 3D olovkama – kaže.

Direktorica također ističe kako će im ovo prvo izdanje nove turističke manifestacije pružiti smjernice za ona iduća.

– Naglašavam kako je ovaj rujanski Pêtek pilot projekt, provjeravamo koje bi vrijeme održavanja bilo bolje, je li to prijepodne ili većinom kasnije poslijepodne i u večernjim satima, pa ćemo odlučiti. Također smo dogovorili prodaju suvenira na temu ‘Pêtek na Gorice’ u suradnji s ugostiteljskim objektom ovdje kod muzeja, a zasad imamo platnene torbe, u listopadu će biti majice i pregače. Idući Pêtek bit će 6.listopada, posvetit ćemo ga tematski umjetnosti, bit će zanimljivo – otkrila nam je direktorica Toth.

Naslovna i fotografije u članku: G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava FOTO ‘Konačno nekaj novo u centru! Kad je idući Pêtek na Gorice’? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.