Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder: 28-godišnjak uhićen zbog vožnje centrom Gorice s 3,21 promila u krvi

[]

Gorička policija provela je tijekom vikenda akciju pojačanog nadzora u prometu, tijekom koje su utvrdili 13 ciljanih prekršaja. Dva su vozača uhvaćena pijana za volanom, jedan je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, najviše uhvaćenih je vozilo prebrzo, njih četvero, a među ostalim prekršajima su nevezanje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i vožnja u neregistriranom autu. Vikend rekorder po pitanju najveće koncentracije alkohola u krvi uhvaćen je u subotu nešto prije 23 sata u centru Gorice.

– Dana 09. rujna, u 22,55 sati, muškarac starosti 28 godina, upravljao je osobnim automobilom krećući se se kolnikom Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.35 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 3,21 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa – priopćili su iz goričke policije.

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

 

Ova objava Vikend rekorder: 28-godišnjak uhićen zbog vožnje centrom Gorice s 3,21 promila u krvi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.