Prijava

Vaša prijava

Bivši pobjednik Supertalenta uhićen zbog krađe zlatnine teške 140.000 eura

[]

Petar Bruno Basić (31) zaradio je 200.000 kuna kao pobjednik Supertalenta 2016. godine, s vještinama pool dancea iliti plesa na šipki. No, brojne je fascinirao i svojim mišićavim tijelom, kojem su se divile i tadašnje članice žirija, među ostalim i pjevačica Danijela Martinović.
Sedam godina kasnije, Basić je nizom pljački ‘utržio’ više od 140.000 eura u zlatnini i drugim predmetima. No, nakon dvotjedne potrage, lagodan život na visokoj nozi prekinula je zagrebačka policija, koja poručuje – francuska kapa i dioptrijske naočale nisu zavarale policiju.

Foto: PUZ

Policija je dovršila krim-istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva , jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba.

– Osumnjičeni muškarac je 18. srpnja te 1. kolovoza počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice i to u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u zlatarnicu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici. To je činio na način da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih tada suzavcem pošpricao i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao – priopćila je zagrebačka policija.

Foto: PUZ

Ujedno je na mjesto pljačke dolazio autom na koji bi stavio ranije ukradene ‘tablice’, a maskirao se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života. Sumnja se i da je opljačkao jedan trgovački centar na adresi u Zagrebu, gdje je iz skladišta otuđio više komada različitih artikala.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Foto:PUZ

Ova objava Bivši pobjednik Supertalenta uhićen zbog krađe zlatnine teške 140.000 eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.