Prijava

Vaša prijava

Počinju ‘Dani sigurnosti u prometu’, a po prvi puta bira se najbolja fotografija koja promiče prometnu kulturu

[]

Diljem Europe od 16. do 22. rujna održat će se Dani sigurnosti u prometu’ pod geslom „Ostani živ i spasi živote!“. U prosjeku, u Europi svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba pa je cilj projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba.

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su brzine, alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

A po prvi puta za vrijeme trajanja projekta provodi se i izbor za najbolje fotografije koje promiču prometnu kulturu, edukaciju sudionika u prometu, podižu razniu ponašanja sudionika u prometu te promiču sam projekt. Sudjelovati možete dijeljenjem svojih najboljih fotografija s događaja u okviru projekta „Dani sigurnosti u prometu“.

– Fotografije trebaju odgovarati tematici sigurnosti cestovnog prometa te zajedničkom cilju – bez poginulih osoba u prometu. Također, trebaju ilustrirati sam događaj, bez obzira na okruženje i program. Natjecatelji svoje fotografije trebaju postaviti na svoje račune na društvenim mrežama Facebook, Instagram, X i LinkedIn uz obavezno korištenje hashtaga #ZeroMeansLife i spominjanje ROADPOL-a dodavanjem @roadpol_eu ili @roadpol, ovisno na koju platformu objavljuju – ističu organizatori.

Ocjenjivačko povjerenstvo odabrat će najbolje fotografije prema kriterijima kao što su kvaliteta fotografije i važnost sigurnosti na cestama, a pobjednici će biti objavljeni putem društvenih mreža do 2. listopada.

Pobjedničke fotografije koristit će se sljedeće godine za promociju projekta „Dani sigurnosti u prometu“.

 

Ova objava Počinju ‘Dani sigurnosti u prometu’, a po prvi puta bira se najbolja fotografija koja promiče prometnu kulturu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.