Prijava

Vaša prijava

FOTO Najstariji automobil u Hrvatskoj Ford Model T iz 1922. godine stigao na Oltimer show Turopolje u Veliku Goricu

[]

Povijesni automobili s jedne strane, motori s druge, poljoprivredna mehanizacija na trećoj strani…znatiželjni sugrađani obilazili su vozila, razgledavali i pozirali kako bi ovjekovječili trenutak u kojem se nalaze pored limenih rariteta. Odltimer klub Turopolje svakako je pogodio i mjesto i vrijeme, za proslavu svog drugog rođendana. Oldtimer show u Parku dr. Franje Tuđmana prema svemu sudeći bio je pun pogodak.

Kolekcionari i ljubitelji povijesnih vozila došli su ovdje iz cijele sjeverozapadne Hrvatske pa čak i Slovenije kako bi bili ovdje i predstavili svoje limene ljubimce. Veseli nas što smo u ovako kratkom roku uspjeli napraviti ovakvu manifestaciju u našem gradu – naglasio je zadovoljno predsjednik OTK Turopolje Vladimir Štarkelj.

16.09.2023. – Velika Gorica – 2. Oldtimer show Turopoje – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Velikogoričani su mogli vidjeti tristotinjak vozila poznatih marki automobila od Mercedesa, Forda, BMW-a, Audija, Opela… starih više od četrdeset ili pedeset godina, a svakako najveću pažnju plijenio je Fordov Model T iz 1922. godine koji je trenutno najstariji automobil u Hrvatskoj. Riječ je o prvom serijski proizvedenom automobilu na svijetu, a čiji je ponosan vlasnik Davor Ištvanić iz Zagreba.

16.09.2023. – Velika Gorica – 2. Oldtimer show Turopoje – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Napravljen je u Americi u 15 milijuna komada, a kupio sam ga i doveo upravo iz Amerike. Slučajno sam ga ugledao u jednom hangaru sa starim avionima. S obzirom da je bio u lošem stanju, radio sam na njemu četiri godine kako bi ga uredio. Kod mene je sada već punih 18 godina i posljednjih 14 godina skićemo se s njim po svijetu – priča nam Davor, ovaj zaljubljenik u oldtimere.

Iako postoje tek dvije godine, Oldtimer klub Turopolje već sada broji 95 člana, a ta brojka iz mjeseca u mjesec raste za tri do pet nova člana. Želja im je svima u klubu da svoj rođendan proslave svake godine upravo ovako kroz ovu manifestaciju.

Galerija fotografija: 

Ova objava FOTO Najstariji automobil u Hrvatskoj Ford Model T iz 1922. godine stigao na Oltimer show Turopolje u Veliku Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.