Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanka Marita Burić Teskera izložbom u Muzeju Turopolje obilježit će deset godina rada s glinom

[]

„Nastojim kroz taktilnu memoriju prenijeti ljepotu prirode, zabilježiti pojavu, doživljaj trenutka, sjećanje i osjećaj…“ – tim riječima keramičarka Marita Burić Teskera opisuje svoj dugogodišnji umjetnički rad, a time i esenciju izložbe „Preplitanje krajolika/ Trenutak prirode“ koja će od utorka 19. rujna biti postavljena u Muzeju Turopolja.

Izložbom će autorica obilježiti deset godina rada s glinom, a svojim će sugrađanima predstaviti 19 skulptura u keramici nastalih u rasponu od 2019. do 2023. godine. Radovi nude isprepletene doživljaje dvaju različitih krajolika utjelovljena u sjevernim i južnim podnebljima Hrvatske – sjever je predstavljen šumom, konkretnije Turopoljskim lugom, a jug dolinom Neretve.

Marita Burić Teskera-Kapica, foto-Renata Škrinar

Njezin pristup umjetnosti je iznimno osoban, identitetski i taktilan, ali i na svojstven način ekološki. Simbolikom i porukom koju prenose njezini radovi, želi prirodi dati dio sebe te doprinijeti svijetu za bolje sutra, osvijestiti i potaknuti ljude na promjene.

Otvorenje izložbe je u utorak 19. rujna u 18 sati, a moći ćete ju razgledati do 31. listopada

 

Ova objava Velikogoričanka Marita Burić Teskera izložbom u Muzeju Turopolje obilježit će deset godina rada s glinom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.