Prijava

Vaša prijava

Preokret za pamćenje! Gorica okrenula Hajduk i skočila na četvrto mjesto

[]

Već od srijede stadion je bio rasprodan, navijači Hajduka ove su sezone u ofenzivi, pa je sve nekako mirisalo na ražanj bez zeca. Hajduk je, iako šokiran porazom od Istre u posljednjem kolu, došao s aureolom vodeće momčadi prvenstva, moćniji nego ikad u međusobnim prvoligaškim ogledima. Znalo se da će veliki dio tribina biti uz goste i doista je izgledalo kao da Splićani moraju samo doći i pokupiti bodove…

Međutim…

– Zasluženi respekt ide Hajduku, ali mi ćemo biti spremni na sve scenarije – obećao je trener Dinko Jeličić uoči dolaska Hajduka u Veliku Goricu.

Ovaj scenarij iz uvod, srećom, nije bio jedan od prihvatljivih. Umjesto toga, Gorica je odigrala tvrdu, mušku utakmicu s favoriziranim protivnikom, upala u minus, pa se u velikom stilu iz njega izvukla u samoj završnici! E, to je scenarij koji ćemo rado potpisati. Ludo, dramatično, fenomenalno, za goste apsolutno šokantno!

Na klupu Hajduka vratio se trener Ivan Leko, bio je to dodatan razlog za gostujući optimizam, ali na kraju će ostati zapamćene fotografije na kojima je glava prema dolje, jer povezali su Splićani ovaj poraz s onim od Istre, pali su u Turopolju nakon više od dvije i pol godine… Iako, mi ćemo radije pamtiti fotografije na kojima je zabilježena ta 92. minuta i junak večeri, momak po imenu Ante Matej Jurić.

Bila je to u prvih sata vremena utakmica koja najviše nalikuje onima koje završe 0-0. Bez previše šansi, jer Goričani su dobro i kvalitetno zatvorili sve prilaze svome golu, zaustavljajući pritom i Livaju, i Sahitija, i Odjidju, i Krovinovića… A kad je već bilo tako, u 62. minuti za vodstvo Hajduka zabio je stoper, Zvonimir Šarlija, i to u bizarnoj kombinaciji s Marijom Maločom, koji je loptu izbio ravno u Šarlijino čelo, od kojeg je otišla u gol.

Morala je klupa Gorice reagirati, pa je trener Jeličić za posljednjih 20-ak minuta ubacio Tima Matavža i Lennyja Ilečića, a zatim i Luku Kapulicu i Munksgaarda. Kao posljednjeg, u 86. minuti uveo je Antu Mateja Jurića, 20-godišnjeg napadača koji je stigao prošle zime, a i dalje je bio bez pogotka u službenoj utakmici…

I čim je ušao – Gorica se vratila! Nije u toj priči bilo Jurića, ali zato je Dine Štigleca. Lopta je kružila po šesnaestercu Hajduka, došla iskosa lijevo na desetak metara do lijevog beka Gorice, a on je opalio iz prve i pogodio suprotni kut! Gorički dio stadiona na nogama, Hajduk u panici!

I to s razlogom. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, obrana Hajduka našla se u problemima nakon brzog izlaska Gorice u polukontru, a u svim tim kombinacijama kao heroj je izašao upravo Jurić. Pogodio je mirno, precizno, golgeterski! I, nadamo se duboko, započeo jedan dugi niz.

Goričko slavlje na terenu je trajalo, na tribinama također, jer onaj gostujući dio je utihnuo. Velika, ogromna pobjeda Gorice, velika doza samopouzdanja za momčad, ali i za trenera, i novi skok na tablici.

Gorica je nakon ovoga, naime, četvrta momčad lige. S tri boda manje od vodeće momčadi…

Bravo!

Ova objava Preokret za pamćenje! Gorica okrenula Hajduk i skočila na četvrto mjesto se prvi puta pojavila na cityportal.hr.