Prijava

Vaša prijava

Snovi su inspiracija mlade umjetnice Tare Stanić, a njenu diplomsku izložbu pogledajte u Galeriji Galženica

[]

Mlada 25-godišnja umjetnica Tara Stanić iz Velike Mlake u petak 22. rujna predstavit će se u Galeriji Galženica svojom diplomskom izložbom ‘ Znaš li da postoje dimenzije s različitim ishodima’.

Izložba je inspirirana snovima umjetnice jer ju fascinira način na koji se snovi isprepliću međusobno te koliko su detaljni i živi u svojoj nestvarnosti. Emocije koje vladaju u određenim trenucima, poput tuge, straha i gnjeva, utječu na nju kroz san i kada se probudi.

U velikom formatu pronalazi slobodu umjetničkog izražaja i istražuje načine na koje bi mogla prenijeti atmosferu snova. Slikajući direktno na papir, bez prethodne skice, pokušava zadržati spontanost crteža i instinktivno prenijeti situacije i scene iz snova.

– Sposobnošću da intimnu temu snova samouvjereno prenese u radove različitih medija, Tara Stanić nameće se kao izuzetno kvalitetna i zanimljiva autorica. Plejadom čudnovatih bića koji obitavaju u mističnom univerzumu snova, gotovo na granici noćnih mora, poigrava se ponekad labavom granicom svjesnog i nesvjesnog – ističe povjesničarka umjetnosti Tea Gudek Šnajdar.

Otvorenje je u 19 sati u Galeriji Galženica, a izložbu ćete moći razgledati do 13. listopada.

Ova objava Snovi su inspiracija mlade umjetnice Tare Stanić, a njenu diplomsku izložbu pogledajte u Galeriji Galženica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.