Prijava

Vaša prijava

Stiže ‘Via Vino’: Modna revija pod zvijezdama, lov na tartufe, koncerti i vrhunska vina na novim lokacijama

[]

Turistička zajednica Zagrebačke županije u jesen  ulazi s novim izdanjem najljepšeg i nagrađivanog vinskog festivala Via Vino koji spaja destinaciju, kulturu i turizam. Ove, kao i prethodnih godina program je sadržajan i nudi nezaboravan doživljaj i iskustva Zagrebačke županije. direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, hrvatski modni dizajner Zoran Mrvoš, predstavnici Međunarodne zračne luke dr.Franjo Tuđman, od 19.rujna do 14.listopada festival će vinoljupcima predstaviti novootkrivene destinacije.

Turopolje, Plešivica, Prigorje glavne su lokacije ovogodišnjih događanja, a sve kreće zadnjeg dana ljeta, 22.rujna, na prvoj destinaciji – Turopoljski lug i Lugarnica Čardak.

– Bajkovito Turopolje je poznato po bogatim šumama i crnim blagom, tartufima, pokazat će kako se može istražiti destinacija uz spoj eno gastronomije i naš originalni sadržaj – lov na tartufe. Lokalni gorički restoran napravit će kotlovinu u novom formatu, za glazbeni ugođaj pobrinut će se Damir Kedžo, očekuju vas jantarna vina, pjenušci i koktel iznenađenja s tartufima – otkrila je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Foto: Program festivala Via Vino 2023. predstavljen u Međ. zračnoj luci dr. F. Tuđman/ G.Kiš, Cityportal.hr

Biser turopoljske drvne gradnje, kurija Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici, 30.rujna će prvi put ugostiti jednu modnu reviju. Nastavak je to suradnje turističke zajednice i dizajnera Zorana Mrvoša, koji je na toj lokaciji nedavno snimio i kampanju za novu kolekciju. Očekuje vas spoj mode, pjenušca, rose vina i koktela, a nastupit će Jane i Meritasice.

– Bit će to jedna divna ženska priča, spoj umjetnosti, vina, gastronomije, glazbe – istaknuo je dizajner Mrvoš.

Nakon Turopolja Via Vino kreće do Prigorja i zelinskih brega i vinarije Puhelek-Purek, a završni party održat će se na Plešivici.

Kraljevski party u Sv. Ivanu Zelini, 6. listopada, sa željom da se promoviraju vrhunska vina, jer vina Ivane Puhelek osvajaju zlata diljem svijeta, uz glazbeni ugođaj DJ Jurki i naravno pjenušac Kraljica. Završetak cjelokupnog festivala je 14.listopada na lokaciji Plešivice, najljepša mikro vinska destinacija u Hrvatskoj koja danas ima oznaku Michellina, jedna izvrsna priča enogastronomije, na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Filip Rudan će glazbeno začiniti završni event uz open-air koncert.  Plešivica je kao jedna od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija, poznata po spektakularnim pjenušcima koji će biti u glavnoj ulozi. Osvježavajući kokteli, jela inspirirana tradicijom i autohtonim namirnicama i ugodna jesenska večer na čarobnoj Plešivici, obećavaju još jedan nezaboravan Via Vino doživljaj – istaknula je direktorica Alilović.

Foto: Via Vino/G.Kiš, Cityportal.hr

Poseban poziv svim posjetiteljima ovog jedinstvenog festivala stiže i iz Grada Velike Gorice.

-Velika Gorica i cijeli Zagrebački prsten bilježe kontinuirani rast turizma što možemo zahvaliti dobro osmišljenim kampanjama turističke zajednice, stoga pozivam posjetitelje da otkriju prirodne, ali i kulturne ljepote Turopolja, da se okušaju u lovu na tartufe u bogatim šumama Turopoljskog luga, a ljubitelje kulture pod zvjezdanim nebom očekuje spoj mode i glazbe na imanju sestara Modić-Bedeković, koje su svoj život posvetile kulturi obrasovanju i umjetnosti –  poručila je Lana Krunić Lukinić, pročelnica za za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

Ova objava Stiže ‘Via Vino’: Modna revija pod zvijezdama, lov na tartufe, koncerti i vrhunska vina na novim lokacijama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.