Prijava

Vaša prijava

VIA VINO donosi večer tartufa i koncert Damira Kedže u Turopoljskom lugu

[]

Počinje treće izdanje nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije, popularni festival VIA VINO. Prvo događanje je sutra 22. rujna u Lugarnici Čardak koje je posvećeno šumskoj deliciji koju nije lako pronaći – crnom tartufu.

Posjetitelji će imati priliku otkriti crno blago turopoljske šume i okušati se u potrazi za tartufima u Turopoljskom lugu. Okupljanje sudionika je u Lugarnici Čardak gdje će saznati više o pasmini Lagotto Romagnolo, a potraga će započeti u 18 sati. Tura je vođena i besplatna.

Za zabavni dio programa prve večeri zadužen je glazbenik Damir Kedžo koji će se pobrinuti za spektakularnu atmosferu usred turopoljske šume. Koncert pod krošnjama u bajkovitoj Lugarnici Čardak počinje u 19 sati.

Posjetitelji VIA VINA moći će kušati nagrađivana pjenušava i egzotična jantarna vina Zagrebačke županije. Za ljubitelje koktela, organizatori su pripremili originalnu recepturu koja uz one popularne, nudi i koktel s crnim tartufom.

A kako festival povezuje tradiciju destinacija Zagrebačke županije sa suvremenim doživljajem pa će tako i jelovnik biti poveznica autohtonih namirnica interpretiranih na moderan način. Ponuda jela prve večeri festivala zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, gyoze punjene mesom turopoljske svinje i popularni bao bunsi s tradicionalnom kotlovinom.

Festival je besplatan za sve posjetitelje. No, po dolasku se naplaćuje povratna kaucija za čaše, a jela i pića naplaćuju se prema konzumaciji po popularnim festivalskim cijenama.

Ova objava VIA VINO donosi večer tartufa i koncert Damira Kedže u Turopoljskom lugu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.