Prijava

Vaša prijava

Oštar start trenera Dinka: Gorica dobila ‘majstorski’ i skočila na drugo mjesto!

[]

E, sad se to već polako pretvara u reprezentativan uzorak. Kad je Gorica u njegovom debiju svladala Rudeš, došla do prve gostujuće pobjede u sezoni, i sam je trener Dinko Jeličić isticao kako su “sve napravili asistenti Mujdža i Krnjić, ja sam odradio samo konzultacije s njima”. Kad je pao Hajduk u ludom finišu, pozivao se na energiju i karakter igrača, na ostavštinu bivšeg trenera Sopića, na pijedestal uzdizao igrače…

Ni nakon treće pobjede u trećoj utakmici na klupi Gorice neće Dinko Jeličić pričati o sebi, opet će spomenuti svog prethodnika, čestitati igračima, priznati da je u svemu tome bilo sreće, ali definitivno dolazi vrijeme da se priča o njemu. Kad već neće sam o sebi. Jeličić se u vrlo kratkom razdoblju uspio povezati sa svlačionicom, pa će u najavi gostovanja kod Istre reći i da mu je “gušt raditi s ovim igračima”, a sve to najbolju moguću potvrdu dobiva na terenu. I kroz rezultat.

A on kaže da je nova pobjeda odvela našu momčad na 15 bodova, što će reći da će se nogometaši trenera Jeličića u nedjelju probuditi kao druga momčad u državi! Tri boda iza vodećeg Hajduka, s dva više od Rijeke i Dinama. I koga briga što Rijeka ima jednu, a Dinamo dvije utakmice manje, zvuči dovoljno lijepo da se zabilježi.

Gorica u Puli nije odigrala utakmicu za pamćenje, ali došla je do minimalne pobjede, teško izborene i, najvažnije od svega, vrijedne tri boda. Junak dana zove se Valentino Majstorović, njegov gol u 36. minuti bio je dovoljan da Gorica dobije priliku sačuvati minimalnu prednost do kraja, ali posao su odradili apsolutno svi. Goričani su ostali na samo pet primljenih golova u šest kola, jednako kao i Dinamo i Hajduk, za sve to zasluge mora početi preuzimati i novi trener.

– Iskreno, Istra vjerojatno nije zaslužila izgubiti ovu utakmicu, njenim većim dijelom su dominirali, stvorili su više šansi, ali jednu od svojih prilika iskoristili smo mi. Sve se ponovno svelo na karakter mojih igrača, prenesen iz prošle sezone, i ovoga puta bili smo se spremni “fajtati” do kraja i zato smo i uspjeli sačuvati prednost – rekao je Jeličić u osvrtu na utakmicu.

Dvaput je Istra pogađala okvir goričkoga gola, imala i još nekoliko dobrih pokušaja, a u svemu tome važnu ulogu odigrao je i Ivan Banić. Malo je toga prolazilo uz obranu predvođenu tandemom Maloča – Krizmanić, a ono što bi i uspjelo proći zaustavljao je dobri stari Bane, koji je ove sezone u velikoj formi. U Puli je došao do već četvrtog “clean sheeta” u sedam ovosezonskih utakmica, velike su njegove zasluge u svemu dobrome što se događa Gorici ove sezone…

Imao je priliku za potvrdu vrijednosti i njegov kolega Majkić s druge strane, imala je i Gorica još neke svoje prilike, ali pokazalo se da je bilo dovoljno realizirati situaciju iz 36. minute. Lopta je oduzeta na sredini terena, Pršir je brzo odigrao Mitrovića, on produžio za nailazećeg Štigleca, a on strašnim centaršutom naciljao čelo “maskiranog osvetnika” Majstorovića.

Serija od četiri gostovanja tako je krenula dobro da bolje ne može, a sad je na redu gostovanje kod krapinskog Zagorca u kupu. Idućeg vikenda svijet HNL-a donosi Gorici gostovanje kod Varaždina, a onda i kod Lokomotive. Budući da nakon toga slijedi reprezentativna stanka, ispred nas je još gotovo mjesec dana do tog 21. listopada, kad u grad dolaze Sergej Jakirović i njegov Dinamo.

Ova objava Oštar start trenera Dinka: Gorica dobila ‘majstorski’ i skočila na drugo mjesto! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.