Prijava

Vaša prijava

Treća sreća za lokalni prijevoz, resorni pročelnik Katulić se nada najboljem

[]

Na elektroničkom oglasniku Javne nabave Narodnih novina i po treći put je oglašen Natječaj za komunalni javni linijski prijevoz putnika na području Grada Velike Gorice. Propozicije se nisu mijenjale, pa se tako navodi kako se sporazum sklapa na sedam godina, a ponuda je ‘teška’ 15.130.400,00 eura bez PDV-a.

– Nadamo se da ćemo ovog puta ipak nekoga dobiti. Jasno nam je da je vrijeme malo čudno, obzirom na cijene goriva i svega, al’ evo očekujemo da ćemo od javnih prijevoznika dobiti adekvatnu cijenu kakvu smo i planirali – rekao nam je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Nažalost, dosadašnja dva propala natječaja u kojima su ponuditelji daleko premašili ponuđeni iznos ne ostavljaju puno nade.

– Onda ćemo morati sjesti sa svima i vidjeti što dalje i kako dalje. Morat će ići i četvrti natječaj, konzultirat ćemo se opet i sa stručnjacima Fakulteta prometnih znanosti, ali nadamo se najboljem i da ćemo dobiti novog prijevoznika – poručuje.

Željeznička postaja Velika Gorica

Podsjetimo, natječaj se odnosi na autobusne linije koje povezuju naselja unutar granica Grada Velike Gorice, te dodatne, koje zasad ne postoje. Planirana je tzv. kružna linija kojom bi se povezali kvartovi u gradu,  linije za Meridijan 16 i Vukovinsko polje. te prema željezničkom kolodvoru.

– Ljudi se žale da put do Zagreba traje predugo, najveći je problem zagušeni promet, zato je i naša tendencija bila da veći dio ljudi, umjesto autom ili autobusom, putuje javno željeznicom. Taj put, od samog centra do željezničke stanice u Gorici i zagrebačkog Glavnog kolodvora, traje 12 minuta, što je jako brzo – ističe pročelnik.

Hoće li doista biti ‘treća sreća’ doznat ćemo već za nešto manje za mjesec dana, jer rok za dostavu ponuda na natječaj je 24. listopada.

Ova objava Treća sreća za lokalni prijevoz, resorni pročelnik Katulić se nada najboljem se prvi puta pojavila na cityportal.hr.