Prijava

Vaša prijava

Frano i prijatelji debitiraju doma: Neka nova Gorica, drukčija stvarnost i – nove prilike!

[]

Najbolje, rezultatski najuspješnije godine velikogoričke košarke su iza nas, vremena u kojima se Gorica često vrlo ravnopravno “tukla” s klubovima poput Cibone, Zadra i Splita ostala su u povijesti, a sezona koja se tek rađa novi je početak. U potpuno drukčijem okruženju, u bitno izmijenjenim okolnostima, s protivnicima za koje prosječan pratitelj sporta u ovom gradu vjerojatno nikad nije čuo.

U tu kategoriju definitivno spada i KK Larus, zagrebački klub koji će biti s druge strane u prvoj domaćoj, ukupno drugoj utakmici ove sezone. U prvoj rundi Kupa Krešimira Ćosića lakoćom su se Goričani obračunali s KK Krapinom na gostovanju u Zagorju, a drugi ispit u istom natjecanju donosi također trećeligaša, već spomenuti Larus. Prvi put Gorica igra doma, prva je to prilika da upoznamo novu momčad, da se počnemo prilagođavati na novu stvarnost.

– Budući da smo još uvijek u pripremnom periodu, ove kup utakmice nam dobro dođu za dodatno uigravanje i homogeniziranje ekipe. Jedna takva utakmica je i ova s Larusom – kaže trener Neven Nikolić, koji je već vodio Goricu prije nekoliko godina u Premijer ligi.

U drugom pokušaju u ruke je dobio momčad koju će predvoditi 38-godišnji kapetan Ante Mašić, sad već legenda velikogoričke košarke, ali i Jure Gunjina te Vito Porobić, uz jedino iskusnije pojačanje Kristijana Šutala. Sve ostalo su mladi igrači, neki i izrazito mladi, a nove okolnosti ponudit će i nove prilike.

– Ove godine imamo vrlo mladu momčad, kojoj je svaka utakmica jedno novo iskustvo i dodatna provjera svega onoga što radimo na treningu. Nadam se dobrom pristupu i energiji od samog početka utakmice i da ćemo se u što boljem svjetlu predstaviti svojim navijačima – ističe trener Nikolić.

Promjene koje su se događale značit će i puno više prilika za neke domaće, velikogoričke klince, među kojima se već u startu izdvojio Frano Miloloža. Krapini je u prvoj utakmici sezone ubacio 28 koševa, samo dva manje nego u dvije posljednje sezone prvenstva?!

– Od početka priprema pod vodstvom novog trenera i uz dosta novih igrača dobro treniramo i spremamo se za novu sezonu. Vjerujem da uz dobar pristup na terenu i poštivanjem načina naše igre možemo sezonu domaćeg parketa otvoriti na pravi način i pobjedom se predstaviti velikogoričkoj publici – govori 21-godišnji Miloloža, igrač koji je prošao sve klupske selekcije.

I upravo zbog primjera poput njegovog ispadanje iz najvišeg ranga ne moramo smatrati ni toliko lošim raspletom situacije. Klub je napravio korak unatrag, ali može to značiti i da slijede dva koraka prema naprijed. Kroz priliku za razvoj domaćih igrača, ali i kroz postavljanje kluba na neke drukčije temelje. Počevši od ovih utakmica protiv klubova iz nižeg ranga.

– Sigurno je da ćemo pružiti svoj maksimum i dati sve od sebe da dođemo do druge vezane pobjede u Kupu – rekao je Miloloža u iščekivanju ovosezonskog domaćeg debija.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, nudi se prilika da vidimo novu Goricu na djelu, a veći broj domaćih igrača u ozbiljnoj rotaciji mogao bi značiti i nešto veći broj gledatelja na tribinama. Sezona u A-1 ligi počet će sljedećeg vikenda, kad Goričani gostuju kod Marsonije u Slavonskom Brodu, a tjedan dana kasnije u grad stiže KK Zagreb.

Nova stvarnost, nova realnost, nove prilike…

Ova objava Frano i prijatelji debitiraju doma: Neka nova Gorica, drukčija stvarnost i – nove prilike! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.