Prijava

Vaša prijava

Udruga osoba oštećena sluha Centar poziva: ‘Znakujte s nama i podržite naše jedinstveno sportsko natjecanje!’

[]

Udruga osoba oštećena sluha ‘Centar’ Zagrebačka županija u nedjelju će proslaviti Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba i to vrlo aktivno! Nakon prošlogodišnje proslave na Ključić Brdu u sklopu koje je održano i Prvo amatersko natjecanje za osobe oštećena sluha u streličarstvu, koje je jedino natjecanje te vrste u Hrvatskoj, dobra se praksa nastavlja i ove godine, samo na drugoj lokaciji i uz još jednu novost.

– Ove godine ćemo naš dan proslaviti na prostoru SRC Udarnik u Kurilovcu, koji nam je besplatno ustupio prostor na korištenje, na čemu im se još jednom zahvaljujemo. Novost je da ćemo uz amatersko natjecanje u streličarstvu imati i natjecanje za profesionalce, zahvaljujući donaciji dva profesionalna luka i strijela koje nam je uručio Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice. Prijave su na samoj lokaciji događanja, od 14 do 15 sati, nakon čega slijedi natjecateljski dio. Za profesuonalce smo pripremili pehare za prva tri mjesta, dok će u amaterskom dijelu natjecanja najbolja trojka osvojiti medalje, dok će svi sudionici natjecanja dobiti majcu – otkrila nam je Marijana Ibriks, tajnica udruge.

Foto: Udruga osoba oštećena sluha ‘Centar’ Zagrebačka županija

Na Udarniku će udruga Centar imati i svoj štand, gdje se svi posjetitelji mogu upoznati s njihovim radom, a članovi će dijeliti kartice s jednoručnom i dvoručnom abecedom hrvatskog znakovnog jezika.

– Hrvatski znakovni jezik stoji uz hrvatski govorni jezik. Mi osobe oštećena sluha koristimo hrvatski govorni jezik zajedno, istovremeno s hrvatskim znakovnim jezikom, ali često bez govornog glasa kojega i ne čujemo – pojašnjava.

U sklopu proslave pripremat će se i fina klopica, a sav prihod od prodaje koristit će se za rad udruge, jer donacije stižu – na kapaljku.

– Nažalost, od početka rata u Ukrajini donacije su gotovo stale, pa svakako pozivamo ljude da doniraju, zahvalni smo na svemu – kaže.

Iako je sjedište udruge u Velikoj Gorici, još uvijek nemaju svoje prostorije, usprkos opetovanim molbama.

– Pisali smo puno puta gradskoj upravi, nitko nam se još nije povratno javio. U Dugom Selu dijelimo prostor s još tri udruge, pa ćemo vjerojatno preseliti i sjedište na tu adresu, ako se ništa u međuvremenu ne promijeni u Velikoj Gorici – kaže nam završno tajnica udruge, Marijana Ibriks.

Pridružite im se stoga na nedjeljnoj proslavi na Udarniku ove nedjelje od 14 sati, pružite podršku natjecateljima i Udruzi osoba oštećena sluha ‘Centar’ Zagrebačka županija.

Foto: Udruga osoba oštećena sluha ‘Centar’ Zagrebačka županija

Foto: Udruga osoba oštećena sluha ‘Centar’ Zagrebačka županija

Ova objava Udruga osoba oštećena sluha Centar poziva: ‘Znakujte s nama i podržite naše jedinstveno sportsko natjecanje!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.