Prijava

Vaša prijava

VIDEO Violinist Simfonijskog orkestra oduševio prolaznike na Radićevom trgu

[]

Predivni zvuci violine i melodije klasične glazbe odzvanjali su ovog prijepodneva Trgom Stjepana Radića. Na prvo slušanje bilo nam je jasno kako nije riječ o tipičnom uličnom sviraču ili amateru, koji usavršava svoje sviračke vještine zabavljajući prolaznike na gradskom trgu, već o istinskom znalcu.

Foto: David Vidović, prva violina Simfonijskog orkestra HRT-a, oduševio prolaznike na Trgu Stjepana Radića/G.Kiš, Cityportal.hr

To nam je i sam potvrdio, nakon što smo ga nakratko prekinuli u njegovom spontanom nastupu.

David Vidović, član je i jedna od prvih violina Simfonijskog orkestra HRT-a, a na Radićev trg dolazi povremeno i to iz Zagreba.

– Zna biti jako dobro i veselo, ljudima se sviđa, drago im je kad čuju takvu glazbu. Puno nas profesionalnih glazbenika povremeno zasvira na gradskim trgovima i ulicama, ja tako povremeno, možda jednom mjesečno. Malo iz veselja, malo iz nužde – rekao nam je uz smijeh violinist David, koji je ovog prijepodneva brojnim prolaznicima, gostima obližnjih kafića, ali i prodavačicama iz trgovina, itekako uljepšao dan.

Foto: David Vidović, prva violina Simfonijskog orkestra HRT-a, oduševio prolaznike na Trgu Stjepana Radića/G.Kiš, Cityportal.hr

Za vas koji ste propustili ovaj vrhunski spontani koncert donosimo kraći video zapis. Uživajte!

 

Ova objava VIDEO Violinist Simfonijskog orkestra oduševio prolaznike na Radićevom trgu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.